You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ümit Ülkü TOSFED Başkan Adayı

Ümit Ülkü TOSFED Başkan Adayı

umit ulku tosfedÜmit Ülkü, Türkiye Otomobil sporları Federasyonu (TOSFED) başkanlığı için aday oldu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na (TOSFED) başkanlık için aday olan Ümit Ülkü, adaylık belgelerini teslim ettikten sonra İHA’ya özel açıklamalar bulundu.

5 Aralık’ta bir seçim olduğunu belirten Ülkü, “Onun başvurusu için merkez şubeye geldik. İnşallah bu sporun kazanması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“EKİBİMLE SPORUN EN İYİ YERE GELECEĞİ NOKTADA ANLAŞTIK”

Ekip olarak bu sporu yapan değil, yaşan insanlar olarak eksiklikleri gördüklerini aktaran Ümit Ülkü, “En önemli konuda TOSFED’in çok daha güçlü ve hakkettiği yapısına kavuşmasında biz ders sahibi olduk. Bizim buradaki en büyük amacımız bu sporu seven yeni genç nesillere bu sporun önemini, amacını ve gelecek nesillerde ülkemizi temsil eden sporcular yetiştirmek. Bunun için ciddi yatırımlar gerekiyor, devlet desteği gerekiyor, yatırımlar gerekiyor. Bu konuda ekibimizle birlikte aynı, her birimizin kendi branşlarında emek sarf edeceğimiz, bunun sporun en iyi yere geleceği noktada anlaştık. Biz de dedik ki aday olalım. Bu sporu hak ettiği yere kavuşturalım. Bunun için de başvurumuzu yaptık. Bu sporun en önemli konularından biri de ilköğretimden itibaren halka, gençlere, ailelere sevdirip nasip olursa Milli eğitim Bankanlığı ile yapacağımız görüşmelerle insanımızın, motor sporlarıyla tanışmasını, Avrupa’da ve birçok ülkede özendiğimiz trafik kurallarını, trafikte birbirine gösterilen çağdaş yapıyı görmesini istiyoruz” dedi.

umit ulku tosfed2“FARKLI BRANŞLARDA PİSTLER YAPACAĞIZ”

Türkiye’de 3 tane pist olduğunu söyleyen Ülkü, “Bunun bir tanesi Avrupa standartlarında olan Formula pisti İstanbul Park. Onun dışında İzmir ve Körfez Pistleri var. Bu iki pistimizin yeniden elden geçmesi gerekiyor. Farklı branşları da kapsayan pistleri kapsayan tesisler olarak tesisleşeceğimizin de şimdiden sinyalini verebiliriz” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ LİSANSLI SPORCULARIMIZIN SAYISINI ARTTIRMAK”

Motor sporlarının halkın gözünde zengin sporu algısı olduğunu vurgulayan Ülkü, “Motor sporlarının temeli kartingdir. Bu sporun içinde olmak isterseniz, farklı sektörlerinden normal çalışanlar da olsanız yer alabilirsiniz. Bu iş profesyonelleştikçe maliyet artıyor. Amacımız da lisanslı sporcularımızı çoğaltıp, Avrupa’da ülkemizi temsil eden sporcu sayısını arttırmak” dedi.

“MOTOSİKLET FEDERASYONU’NDA DA 2 YILLIK YÖNETİM TECRÜBEM VAR”

“Bir işin içinde seyirci yoksa, medya yoksa o spor bitmeye mahkumdur” diyen Ülkü, sözlerine şöyle devam etti: “Benim aynı zamanda Motosiklet Federasyonu’nda da 2 yıllık yönetim tecrübem var. Bundan 3 sene önce Motosiklet Federasyonu bilinirlik olarak 60. sıradaydı. Basında yer alan sıralamada 14. sırada. Sadece yaptığı faydalı sosyal projelerle, etkinlikler ve basın ilişkileriyle 70 federasyon içinde 14. sıraya çıktı. bugün Otomobil Federasyonu’nun imkanı, gücü otomobil ile motor arasındaki tercih sebebine baktığınızda çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz.”

“ULUSLARARASI KALİTEDE YARIŞLAR HEDEFLİYORUZ”

Otomobil Federasyonu’nun içinde birçok branşı barındırdığını söyleyen Ülkü, “Bunun başta gelenlerinden ralli, pist, tırmanma, rallikros, otokros, off-road, karting, drift ve drag var. Yaklaşık 8-9 tane branşı var. Kendine has özellikleri, araçları olan parkurları olan yarışlar. Bunların birçoğu Türkiye Şampiyonası etkinliğinde yapılıyor. Bir de TOSFED Kupası adı altında yapılıyor. Mahalli yarışlarımız yapılıyor. 2-3 branş dışında güvenlik dolayısıyla yapılamıyor. Off-road, drift ve dragı en az ralli kadar hem daha güvenli, hem uluslararası kalitede yapmayı düşünüyoruz” dedi. İzmir’deki pistte ileri sürüş eğitimleri verildiği belirten Ülkü, “Ülkemizi temsil eden ve başarı elde eden gençler buradan çıkıyor. İnşallah tesisleştiğimizde gençlerimize güvenli sürüş eğitimi ve ileri sürüş eğitimi vererek daha iyi tanımasını ve otomobili iyi kullanmanın önemini bir kez daha belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BAYANLARIN TRAFİKTEKİ SAYISI ARTTI”

Her konuda olduğunu gibi motor sporlarında da erkeklerin çok olduğunu söyleyen Ülkü, “Özellikle büyük şehirlerde trafikte bayanlarında sayılarının çok yükseldi. Eğitimini iyi öğrendiyse en az bey kadar otomobili kullanacağına inanıyoruz. Şampiyon olan pilotlarımız var. Burcu Çetinkaya gibi dünya şampiyonalarında derece almış birçok sporcumuz var” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA

Top