You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > TokSport Ürdün Rallisi’nde

TokSport Ürdün Rallisi’nde

yigit-timur-01Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın sıradaki ayağı Ürdün Rallisi 5 – 7 Mayıs tarihlerinde organize edilecek. Şampiyonada ülkemizi temsil eden TOKSPORT WRT, iki Katarlı ve bir Türk olmak üzere toplam 3 ekiple mücadele edecek. 11 farklı ülkeden sporcunun yer aldığı rallide, TOKSPORT WRT adına yarışan Vedat Diker – Erdal Oral ikilisi kayıt listesindeki tek Türk sporcular.

5 Mayıs Perşembe günü Seremoni Start ile başlayacak yarışın ilk gününde Abdali Seyirci Özel Etabı geçilecek. 640 kilometrelik toprak parkurdan oluşan Ürdün Rallisi, 222 kilometrelik 19 özel etap içeriyor. TOKSPORT WRT’nin Ford Fiesta R5’i ile Culture & Sport Qatar Rally Team sponsorluğunda yarışan Khalid Al-Suwaidi ve Giovanni Bernacchini ikilisi, zirve mücadelesinde Ortadoğu’nun efsane pilotu Nasser Al-Attiyah’ın en büyük rakibi. Takımın bir diğer Katarlı pilotu Abdullah-Al Kuwari de Mitsubishi Lancer Evo X ile Grup N şampiyonluğunu hedefliyor. Tecrübeli pilotlar Vedat Diker – Erdal Oral da TOKSPORT WRT’nin Mitsubishi Lancer Evo X otomobiliyle Grup N sınıfında mücadele edecek. Çok sayıda Türkiye Şampiyonluğu bulunan Vedat Diker, zorlu ve karakteristik özelliklere sahip Ortadoğu parkurlarına uyum sağladığı ilk iki yarışın ardından Ürdün Rallisi ile üst sıraları hedefliyor.

Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nı ilk ayak yarışından beri takip etmekte olan temsilcimiz, Ürdün Rallisi öncesi hazırlıklarını tamamladı. R5 ve NR4 olmak üzere iki farklı grupta 3 ekiple yer alan TOKSPORT WRT’nin hedefi yarışı en üst sırada tamamlamak.

Top