You are here
Home > WORLD > WRC > TokSport Finlandiya’da

TokSport Finlandiya’da

TOKSPORT WRT, Dünya Ralli Şampiyonası’nın 28-31 Temmuz tarihlerinde koşulacak 8. Ayağı Finlandiya Rallisi’ne iki ekip ile katılıyor.

TOKSPORT-WRTTOKSPORT WRT’nin Ford Fiesta R5’inde Janne Tuohino ve co pilotu Markku Tuohino olacak. Tecrübeli Fin pilot, çok sayıda katılımın olduğu ve kıyasıya rekabetin yaşanacağı WRC2 kategorisinde mücadele edecek. Takımın diğer pilotları Matti Koskelo ve Rami Suorsa ise Ford Fiesta RS WRC ile RC1 sınıfında yer alıyor.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın en hızlı etapları ile bilinen efsane Finlandiya Rallisi, 334 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 1370 kilometrelik parkurdan oluşuyor. Perşembe günü başlayacak olan 4 günlük zorlu mücadelede pilotlar toplam 24 özel etap geçecek. Yüksek hızlardaki zıplama noktaları ile roller coaster olarak tabir edilen toprak etaplar, yarışçılar için birçok sürpriz barındırıyor. İlk kez 1951’de organize edilen Finlandiya Rallisi’nde Fin pilotların hakimiyeti göze çarpıyor. Rallinin 65 yıllık mazisinde 54 kez kazanan Fin pilotlar oldu.

Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki tek temsilcimiz TOKSPORT WRT, 81 ekip ile sezonun en yüksek katılımının olduğu Finlandiya Rallisi’nde Fin pilotlar ile başarıyı hedefliyor.

Top