You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Eskişehir’de İlk Günün Galibi Avcı

Eskişehir’de İlk Günün Galibi Avcı

Yagiz-AvciEskişehir Büyükşehir Belediyesi, Espark Alışveriş Merkezi, KYK, Mantotherm, Banaz Otomotiv, Anemon Hotel, Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Red Bull, Power FM, Fora Araç Takip ve Tepebaşı Belediyesi katkılarıyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen Eskişehir Rallisi, 03 Eylül Cumartesi günü başladı.

Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Espark Alışveriş Merkezi önündeki start seramonisi Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataçve ETO Başkanı Metin Güler katılımı ile gerçekleşti.

Rallinin ilk gününde Şerif Yardımcı, Taner Türkkan ve Ömer Banaz etaplarının ardından, saat 19.00’dan itibaren Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı‘na geçildi. Servis ardından Şerif Yardımcı, Taner Türkkan ve Ömer Banaz etaplarını gece geçen ekipler 7 etabın ardından rallinin ilk gününü tamamlamış oldular.

Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, Peugeot 208 T16 R5 ile rallinin ilk gününü 58.1 saniyelik farkla ilk sırada tamamladı.

Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz‘ın Ford Fiesta S2000 ile ikinci tamamladığı günün üçüncüsü ise BC Vision Motorsport takımından Citroen DS3 R5 Evo ile Burak Çukurova-Vedat Bostancı oldu.

Top