You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > İsmet Toktaş Şampiyonluğu Garantiledi

İsmet Toktaş Şampiyonluğu Garantiledi

Türkiye Tırmanma Şampiyonası kategori 3’te yarışan Bursa’lı pilot İsmet Toktaş, şampiyona lideri olarak gittiği İstanbul Tırmanma Yarışı’nın ardından şampiyonluğunu garantileyerek, ulusal branşlar arasındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Üç çıkış olarak gerçekleştirilen İstanbul Tırmanma Yarışı’nda her üç çıkışta da en iyi zamanları yapan İsmet Toktaş,  günü takım arkadaşı Ümit Ülkü’nün ardından genel klasman ikincisi olarak tamamlayarak matematiksel olarak şampiyonluğu garantiledi.

ismet-toktas-istanbul-tirmanma24,240 Km uzunluğundaki asfalt zeminli parkurun 3 kez geçilmesi ile gerçekleşen yarışta Toktaş, “Hedefim öncelikle temiz asfaltı ile öne çıkan İstanbul Tırmanma Yarışı’nda kategorimi 1. olarak tamamlamayarak geçtiğimiz yıllarda ufak farklar ile kaçırdığım şampiyonluğu matematiksel olarak garanti altına almaktı. Hızlı ve kısa yapısı ile öne çıkan yarışta, 3 çıkışıda sorunsuz geride bırakarak hedefimi gerçekleştirdiğim için memnunum.” şeklinde konuştu.

Türkiye Tırmanma Şampiyonlarının belli olacağı şampiyonanın son ayağı 5-6 Kasım tarihlerinde KOSDER klübünün organizasyonu ile gerçekleşecek.

Top