You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Rallikros Şampiyonası Sona Erdi

Rallikros Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Rallikros Şampiyonası’nda 2016 sezonunun final yarışları, Kategori 2’de Halid Avdagiç, Kategori 3’te ise Sinan Saatçi’nin şampiyonlukları ile sona erdi. Bursa Orhangazi parkurunda çoklu start formatında düzenlenen organizasyon, izleyicilerden büyük ilgi gördü…

2016 Türkiye Rallikros Şampiyonası final ayağı, 15-16 Ekim tarihlerinde, 3 yarış olarak Bursa Orhangazi Gölkenarı Spor Tesisleri otokros parkurunda koşuldu.

Bursa Otomobil Sporları Kulübü BOSSEK, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü KOSDER ve Ege Otomobil Sporları Kulübü EOSK tarafından POWERPAN katkılarıyla düzenlenen organizasyon, iki gün boyunca büyük çekişmeye sahne oldu.

rallikros_trx_final_kategori_1Otomobillerin motor hacimleri ve tadilatlarına göre 3 ayrı kategoride değerlendirileceği yarışlar, İznik Gölü kenarında yer alan 1.100 metre uzunluğundaki toprak zeminli rallikros parkurunda gerçekleştirildi.

Özellikle pazar günü Bursalı sporseverlerin de izleyici olarak ilgi gösterdiği yarışlarda Kategori 1’de Bursa’dan Citroen Saxo VTS ile Burak Başlık 3 birincilik, İstanbul’dan Citroen Saxo VTS ile Ömer Köstek 3 ikincilik ve İstanbul’dan Lada Samara ile Mustafa Çetin de 3 üçüncülük kazandı.

rallikros_trx_final_kategori_3Kategori 2’de koşulan 3 yarışın ikisinde Halid Avdagiç birisinde de Kerem Orak Avitaş Control 2 otomobilleri ile birinciliğe ulaşırken, Tan Uydaş 3 üçüncülüğün sahibi oldu. Bu kategoride yarışan Anadol A1 ile Bora Arabacı ve Ford Fiesta ST ile Semih Erkal ilk gün yaşanan temaslar sonucu araçlarını hasar alması nedeniyle yarışı tamamlayamadılar.

Kategori 3’de ise uzun bir aradan sonra direksiyon başına geçen Bursalı Tansel Üründül ilk gün Mitsubishi Lancer EVO IX ile takla atarak, yine Mitsubishi Lancer EVO IX ile Bursalı Osman Uğur da ilk gün motor arızası ile eleme turlarında yarışa veda edince, Mitsubishi Lancer EVO IV ile Ankaralı Sinan Saatçi tek başına kaldı ve her 3 yarışta da kategorisini rahat kazandı.

Top