You are here
Home > WORLD > WRC > WRC’de Şok! Volkswagen Şampiyonadan Çekildi

WRC’de Şok! Volkswagen Şampiyonadan Çekildi

Birkaç gün önce dedikodu şekilden yayılan çekilme haberi, bugün takımdan yapılan resmi açıklamayla doğrulanmış oldu.

4 yıl önce Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışmaya başlayan Volkswagen Motorsport bu yıl sonu itibariyle, Avustralya Rallisi sonrası Dünya Ralli Şampiyonası’ndan şok bir çekilme kararı aldı.

Son 4 yıldır VW Polo WRC ile şampiyonada mücadele eden ve Sebastien Ogier ile üstüste şampiyonluklar kazanan Volkswagen Motorsport çekilme gerekçesini; yeni teknolojilere yatırım ve müşteri takımlarına yönelik ticari faaliyetlere ağırlık verme olarak açıkladı.

Son 2 yıldır yeni jenerasyon Polo WRC üzerinden çalışan takım böylece gelişimi bitmek üzere olan otomobili de rafa kaldırmış oldu.

Açıklamada, takımında yeni stratejisinin müşteriler için Polo R5 otomobil geliştirmek ve WRC2 kategorisinde varolmak olduğu da belirtildi. 2017 yılında Polo R5’i geliştirmeyi planlayan takım, 2018’den itibaren yeni otomobili müşterilere satmaya başlayacak.

ogier-ingrassia-champion-2016Ralli dünyasında şok etkisi yaratan ayrılık kararı sonrası takımın şampiyon pilotu Ogier başta olmak üzere, diğer pilotlar Latvala ve Mikkelsen’in durumu hakkında henüz netleşen bir gelişme yok.

Ancak dedikodu şeklinde de olsa, Ogier’nin Toyota pilotluğu için Tommi Makinen ile görüştüğü çeşitli mecralarda konuşuluyor.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0OqXNCOWJh4[/youtube]

Top