You are here
Home > MOTORSPORT > Prokat’ta Kuzey Yıldızı Tekrar Parladı

Prokat’ta Kuzey Yıldızı Tekrar Parladı

Prokart Bpc takımları  6 Kasım 2016 tarihinde sezon finali niteliğindeki 6.ayak yarışları için Körfez Yarış Pisti’de buluştu . Sezonun son yarışı olması nedeniyle hem günün kazananı olmak hem de sezonu birinci bitirme heyecanı yaşanıyordu.

Bir hafta önce Uşak’ta yapılan yarış sonuçlarına göre liderler  az puan farkı ile liderlik koltuğunda oturuyordu. Yarış  startı verildiğinde bu avantajı kaybetmek istemiyorlardı.Bazı takımlarda puan eşitliği nedeniyle ayrı bir heyecan yaşanıyordu.

İlk etapta sezonun iddialı takımlarından Kuzey Yıldızı Kuzey Eroldu ile, BİZ:? Zeynep Şen, Deniz Yıldızı Umut Can Doğangün Alfa EEKT Toprak Candan ile start aldı.

60 dakikalık ilk etap yarışın sonuna gelindiğinde damalı bayraktan ilk geçen Kuzey Yıldızı oldu .Aynı zamanda best time yaparak puanının kendi hanesine yazdırdı. İkinci BİZ.? takımı ve üçüncü Chronos Kart10 oldu.

İkinci 60 dakikalık etaba takımlar Kuzey Yıldızı Ali Türkkan, Deniz Yıldızı Emir Kalafatoğlu, BİZ.? Emir Tahincioğlu ile start aldı. Kuzey Yıldızı ilk etaplarda kazanmak sezon birinciliğini erken ilan etmek istiyordu . Etap sonuna gelindiğinde hedefine çok yaklaşmış oldu. Etabı hem birinci bitirmiş, hem de en iyi zaman puanını kazanmış oldu. Bu etapta Deniz Yıldızı ikinci , BİZ.? üçüncü  ve çok iyi performans ile 34 İstanbul takımı dördüncü oldular.

6.ayak üçüncü etabı ile 2016 sezonunun birincisi ilan edilebilirdi. Kuzey Yıldızı bu düşünce ile yarışa çıktı. İşini şansa bırakmayarak bu etabı da hem birincilik hem de best time puanı ile bitirerek   İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliğini ilan etmiş oldu. Etap sonunda sıralama Kuzey Yıldızı, Deniz Yıldızı, BİZ.?, İstanbul, Chronos Kart10,Chronos Racing ve Çoban Yıldızı olarak sonuçlandı.

Dördüncü etap start aldığında Çoban Yıldızı debriyaj problem ile startı geç alması ile geride kalmış ikinci virajda yaşanan kazalara karışmamış oldu. Yaşanan temaslar neticesinde 4 araç pist dışına çıkmıştı. Bu takımları rahatça geçmiş oldu. Takımlar hemen toplanarak piste döndüklerinde Çoban Yıldızı ile Deniz Yıldızı arasında büyük mücadele yaşandı. Çoban Yıldızı takımının bu etapta aldığı dördüncülük genel Klasmanda sezon dördüncü bitirmesini sağladı.

Sezonda yapılan 6 ayak yarışta 4 birincilik 2 ikincilik alan  Kuzey Yıldızı aynı zamanda toplam 24 etabın  17 best time derecesini yaparak  2016 sezonunda İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği kazanan takımı oldu. Kuzey Yıldızı takımı Orçun Aydemir ve Ali Türkkan olarak başlamış, takıma daha sonra Kuzey Eroldu ve Mehmet Çınar da katılmıştı.

2013 yılında kurulan Kuzey Yıldızı takımı  son 4 yılın birincisi olarak tüm rekorları alt üst etti. BPC kategorisinde ise kazanan ise Murathan Gür, Toprak Candan ve Emre Ergör’den oluşan ALFA EEKT takımı oldu.

Top