You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Üçlertoprağı “FIA Anlaşmamızı Haksız Yere Yok Saydı”

Üçlertoprağı “FIA Anlaşmamızı Haksız Yere Yok Saydı”

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı, 2017 Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) kapsamında Türkiye Rallisi’nin yapılması yönünde şampiyona promotörü ile imzaladıkları anlaşmaya, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA)’nın uymayarak ülkemizin adaylığını reddetmesi konusunda bir açıklama yaptı.

2016 Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer alan Çin Rallisi’nin 2017 WRC takviminden çıkarılmasının ardından Türkiye Rallisi öne çıkan adaylardan biri olmuş ve 2017 yılında WRC’nin Türkiye’ye dönmesi yönünde TOSFED yönetimi tarafından bir dizi çalışmalar yapılmıştı. Şampiyona yetkililerinin ülkemizde konuk edilmesini ve organizasyon detaylarının paylaşılmasının ardından, Ekim ayı başında İspanya’da düzenlenen Catalunya Rallisi’nde TOSFED ile şampiyona promotörü arasında anlaşma imzalanmıştı.

Ancak Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), Türkiye’deki politik durum ve güvenlik nedeniyle riske girmek istemedikleri için Türkiye Rallisi’nin Dünya Ralli Şampiyonası takviminde yer almasını reddetti. TOSFED Başkan Vekili Eren Üçlertoprağı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yıl boyunca yoğun çaba ve zaman harcayarak FIA gözetiminde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından promotör ile anlaşma imzaladıklarını, fakat imza sonrası FIA’nın anlaşmanın yürürlüğe girmeyeceğini bildirdiğini belirtti.

Bu bildirimin hemen sonrasında FIA yetkilileri tarafından Türkiye’nin politik ve güvenlik durumuna dair yapılan talihsiz açıklamaları okuduklarını belirten Üçlertoprağı, “Özellikle Avrupa ülkelerinde yaşanan güvenlik sorunlarına bakınca FIA’nın açıklamasının adil olmadığını söylememiz lazım. FIA yetkililerini ülkemize davet ediyor ve onlara ülkemizin Avrupa’daki diğer ülkeler kadar güvenli olduğunu göstermek istiyoruz.” dedi.

Top