You are here
Home > WORLD > WRC > Hyundai Yönetimi Kırgın

Hyundai Yönetimi Kırgın

Hyundai takım patronu Michel Nandan, İsveç Rallisi’nde yaptıkları hatanın belki de şampiyonluğa mal olabileceğini itiraf ediyor.

Neuville, cumartesi yaşanan kazalardan önce Monte Carlo ve İsveç Ralli’lerini ilk sırada götürmüştü.

Hyundai’nin patronu Michel Nandan, Neuville’in Monte Carlo’daki hatasını anlayabildiklerini ancak İsveç’te yaptıkları hatanın açıklaması olamayacağını söyledi.

Nandan şöyle konuştu: “Bunu görmek gerçekten sinir bozucu. Hafta sonu boyunca kötü bir iş çıkartmamıştık. Aracımız rekabetçiydi fakat bu -saçma- hatayı yaptık.”

“Monte Carlo’daki hata kabul edilebilirdi, sonuçta bu bir ralli. Ancak bu tür özel etaplarda bu tür şeyler olmaz. Küçük bir dokunuş büyük sonuçlara yol açtı.”

“Bu olmamalı, iki kilometrelik bir etapta olması gereken şey bu değil. Bu hatadan ders çıkartmalı ve Meksika’ya odaklanmalıyız. Henüz sezonun başındayız ancak bu puanları tekrar alma şansımız yok. Yine de bir sonraki mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

Neuville, Monte Carlo ve İsveç’te yarış dışı kalmasaydı şu anda şampiyonanın ilk sırasında yer alan isim olabilirdi.

Monte Carlo’daki ikinciliği ve İsveç Rallisi’ndeki zaferinin ardından 40 puan toplayan Latvala, güç etaplarından da sekiz puan almayı başardı.

Hyundai ise şu anda markalar şampiyonasında M-Sport’un 33 puan gerisinde yer alıyor.

“Bütün cumartesi günümüzü ralliyi kontrol altında tutmamızı yardım edecek stratejiyi bulmakla geçirdik.”

“Monte Carlo’nun tekrarlanmasını istemedik fakat olan şey tam olarak buydu.”

“Bütün takım küçük bir hata nedeniyle kaybettiğimiz zaferin ardından hayal kırıklığına uğradı. Bu şampiyona için gerçekten büyük sonuçlara yol açtı.”

“Bu talihsizliğe kadar uyguladığımız stratejinin doğru olduğuna eminim. Potansiyelimiz ortada ve gelecek için pozitif kalmaya devam ediyorum.”

Top