You are here
Home > MOTORSPORT > Ayhancan BAM BAM BAM

Ayhancan BAM BAM BAM

2004 yılından bu yana Türkiye Karting Mini Şampiyonası, Güneydoğu Avrupa Karting Şampiyonası, WSK Dünya Karting Şampiyonası, İtalya Karting Şampiyonası ve FIA Avrupa Karting Şampiyonası gibi ulusal ve uluslararası bir çok seride sayısız podyum başarısı kazanan 19 yaşındaki genç sporcu Ayhancan Güven, 2016 Şampiyonlar Şampiyonu olarak kendine güvenenleri haksız çıkarmadı.

arabalisozluk.com yazarlarından oluşan destekçilerinin İstanbul’dan gelerek “Bam Bam Bam Ayhancan” pankartı ile desteklediği genç sporcu, NTVSPOR‘dan canlı olarak yayınlanan final yarışında rakibi Can Tolon’a karşı 2-1 üstünlük sağlayarak adını zirveye yazdırmayı başardı.

Henüz 6 yaşındayken karting branşında yarışmaya başlayan genç milli sporcu, 2016 sezonunda ilk kez otomobil kategorisine geçti ve TOKSPORT WRT adına Porsche Sports Cup’ta mücadele etti. Henüz ilk sezonunda start aldığı 4 yarışın ikisini birinci bitirerek otoritelerin dikkatini çekmeyi başaran Güven, 2017 sezonunda, Porsche Carrera Cup‘ta mücadele etmeye hazırlanıyor.

Yarışın ardından duygularını şu şekilde dile getirdi; “Türk otomobil sporları adına böyle güzel bir hafta sonuna herkesin ihtiyacı vardı. Başta Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yönetimi olmak üzere, organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bu kadar önemli ve tecrübeli pilotun arasında, çok da iyi bir performans sergilemediğim final gününde bu sonucu almış olmam, gerçekten benim icin mükemmel bir duygu… 2016 Şampiyonlar Şampiyonu olarak, kariyerime güzel bir halka daha eklemiş oldum. Aynı zamanda da bu şampiyonluk ile 2017 sezonuna yapılabilecek en güzel başlangıcı yaptık. Şimdi önümüzde zorlu bir sezon var ve artık ona odaklanma zamanı…”

Biz de RalliTurk.net Ailesi olarak, sezona 06-07 Mayıs tarihlerinde Belçika’nın ünlü SPA pistinde koşulacak Porsche Carrera Cup ilk yarışı ile başlayacak Ayhancan’a başarılar diliyoruz.

Top