You are here
Home > WORLD > ERC > Castrol Ford Team Türkiye Portekiz´den Puanla Döndü

Castrol Ford Team Türkiye Portekiz´den Puanla Döndü

2016 Türkiye Ralli Takımlar Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası programının ilk ayağı Portekiz Azor Adaları rallisini 5. sırada bitirdi.

Atlantik okyanusunun ortasında değişken hava koşullarında gerçekleşen 3 günlük yarışta 14 ayrı ülkeden 57 yarışmacı toplam 210 km’lik toprak zeminde mücadele ettiler. Türk sporcularımız alışık olmadıkları sis, yağmur ve diğer yol koşullarıyla sonuna kadar mücadele ederek yarışı bitirmeyi başardılar.

Takımın Türkiye Ralli Şampiyonu pilotu Murat Bostancı, yarışın ilk gününde yoldan çıkarak aldığı hasar sonucu zaman kaybetti ve genel klasmanda 43. sıraya geriledi. Castrol Ford Team Türkiye teknik servisinin olağan üstü çabasıyla onarılan aracı ve yaptığı atakla Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi yarışın genel klasmanında 17. sıraya kadar tırmanmayı başardılar.

Takımın genç ekibi Buğra Banaz-Burak Erdener ikilisi, yarışın ikinci günü bir kayaya çarparak zaman kaybetse de 27 yaş altı gençler kategorisinde yarışı 5. sırada tamamlayarak önemli puanlar almayı başardılar.

Yarışla ilgili açıklama yapan Serdar Bostancı şunları söyledi: “Sanıyorum takım olarak tarihimizde en mücadeleli yarışlardan birini yaptık. Alışık olmadığımız doğa ve yol koşulları hem sürücülerimizi hem de araçlarımızın sınırlarını çok zorladı. Bu koşullar altında her iki aracımızın da yarışı bitirmiş olmaları bizim için büyük avantaj, bu sayede puan almayı beklemediğimiz bir yarıştan puanla dönerek sezona iyi bir başlangıç yaptık. Avrupa ralli şampiyonasında ülkemizi başarıyla temsil etmek için takım olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Portekiz Azor Adaları Rallisi sonrası Avrupa Ralli Şampiyonası takımlar puan durumu aşağıdaki gibi oluştu:

1. Opel Junior Team – Almanya 40
2. Sports Racing Technologies – Letonya 33
3. ACCR Czech Team – Çek Cumhuriyeti 26
4. Peugeot Rally Academy – İspanya 25
5. Castrol Ford Team Turkiye – Türkiye 18
6. Sport & You – Portekiz 12
7. BP Ultimate Vodafone – Skoda Portekiz 10
8. Neiksans Rally Sport – Rusya Federasyonu 10
9. Rally / Autoacoreana Racing Portekiz 8
10. C-Rally – Polonya 4
11. Lotos Rally Team – Polonya 2

Castrol Ford Team Türkiye’nin Avrupa Ralli Şampiyonası programı 4 Mayıs tarihinde koşulacak İspanya Kanarya adaları Rallisi ile devam edecek.

1998 yılında kurulan ve 20 yıldır aralıksız olarak yarışan Ford’un motorsporları takımı, 2017 sezonunda Ford Otosan, Castrol, Pirelli, BP, Nova Reklam, Borusan Lojistik, Mars Lojistik, Kale Radyatör, NGK ve Mutlu Akü markaları tarafından destekleniyor.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3dWzrv_N9A4&t=9s[/youtube]

Top