You are here
Home > MOTORSPORT > Türk Sporcular İtalya Mugello´da

Türk Sporcular İtalya Mugello´da

Kurulduğu yıldan itibaren 4 kıtada, 20 ülkede, 32 farklı pistte, 301 yarışta start alan ve bu yarışların 295’inde finişe ulaşarak toplamda 15 Şampiyonluk gibi önemli bir başarı elde eden Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) 2017 sezonunda pistlerdeki 10. yılını kutlayacak.

Milli sporcuları İbrahim Okyay, Aytaç Biter, Kaan Gürgenç, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan ile 2017 yılında Mugello, Brno, Misano, İmola ve Vallelunga’da mücadele edecek olan ekip sezona bir Türk yarış takımı için yeni bir söylem olan “Sadece şampiyon olmaya değil, şampiyonluğumuzu korumaya gidiyoruz” parolası ile başlayacak.

Ayrıca Gedik Ebam Motorsport da 5 yarıştan oluşan 3H Endurance Champions Cup’ta mücadele edecek bir diğer Türk takımı olacak. BU yıl ilk kez Avrupa pistlerinde boy gösterecek olan İzmirli ekip, 3’er saatlik bu yarışlarda Ahmet Mutlubaş, Yağız Gedik ve Ayhan Germirli ile BMW Z4 GT3 direksiyonunda pistlerde olacak.

07-08 Nisan günlerinde İtalya’da bulunan Mugello Yarış Pisti’nde sezonun ilk startını alacak olan BOM ve Gedik Ebam ekipleri, geçen sezon 6 ülkeden 44 sporcunun mücadele ettiği ve BOM’un hem kategorisini hem de genel klasmanı kazanarak Şampiyon olduğu endurance serisinde podyum hedefiyle start alacak.

Top