You are here
Home > WORLD > ERC > Castrol Ford Team Türkiye, Sezonun İlk Asfalt Rallisinden Başarıyla Döndü

Castrol Ford Team Türkiye, Sezonun İlk Asfalt Rallisinden Başarıyla Döndü

Avrupa Ralli Şampiyonası 2016 sezonu iki çeker kategorisi şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye, şampiyonanın bu sezondaki ikinci yarışını 4-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Kanarya Adaları Rallisi ile tamamladı. Şampiyon Türk takımı, 2017 sezonunun ilk asfalt rallisinde yarışan her iki ekibinin de bitiş çizgisine ulaşmasıyla takımlar şampiyonluğunda 4.’lüğe tırmandı.

2016 yılında Murat Bostancı pilotajında iki çeker sınıfında Fiesta R2T ile yarışan Castrol Ford Team Türkiye, bu sezonun ilk yarışı Azor Adaları Rallisi’nden sonra 21 takım ve 125 ekibin yarışıtığı 41. kez düzenlenen toplam 208 km uzunluğunda asfalt etaplarıyla ünlü olan Kanarya Adaları Rallisi ile devam etti. İki gün boyunca değişken hava koşullarıyla sonuna kadar mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye ekipleri, toplam 12 etabı başarıyla tamamladı.

İki araç da bitiş çizgisini gördü

2016 sezonunda bu yarışta iki çeker sınıfında Fiesta R2T ile yer alan takım, 2017 yılında yarışan Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisi ve Fiesta R5 araçları ile dört çeker sınıfında rekabet seviyesini arttırarak yerini aldı. Takımın bu seneki diğer bir kozu olan Türkiye Gençler Şampiyonu Buğra Banaz ise Fiesta R2T ile Avrupa Ralli Şampiyonası 27 yaş altı gençler sınıfında Kanarya Adaları Rallisi’nde ikinci yarışını bitirdi. Her iki ekibin de uzun asfalt etaplarda deneyim kazandığı ve her geçen etap daha da hızlanarak ilerleme kaydetmesi moralleri yükseltti.

Serdar Bostancı: “Bizim için en iyi asfalt tecrübesi oldu”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, yarışla iligli yaptığı değerlenmede şunları söyledi…

“Sezonun ikinci yarışını da başarıyla tamamlamaktan dolayı çok mutluyuz. Geçen sene burada sadece tek araçla mücadele etmiştik. Şimdi hem dört çeker Fiesta R5 hem de iki çeker Fiesta R2T ile bu yarışta yerimizi aldık. Zorlu ve bir o kadar da tecrübe edindiğimiz bir yarış oldu. Burası hem rekabet hem de iklim şartları olarak oldukça zorlu bir yarıştı. Her iki aracımızın yarışı bitirmesi ile şu anda takımlar şampiyonluğunda 4.’lüğü paylaşarak bir basamak daha yukarı çıktık. Şimdi önümüzde daha tecrübeli olduğumuz Yunanistan – Akropol Rallisi var ve artık tamamen ona odaklanmak istiyoruz.”

Sezonun üçüncü yarışı Yunanistan – Akropol Rallisi

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda sezonun üçüncü yarışı, toprak etapları ile yıllarca Dünya Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapmış 2-4 Haziran tarihlerinde Akropol Rallisi ile devam edecek. 2016 yılında Castrol Ford Team Türkiye adına Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisi iki çeker sınıfında Akropol Rallisi’ni kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

İspanya’daki Kanarya Adaları Rallisi’nden sonra Avrupa Ralli Şampiyonası’ndaki takımların puan durumu şöyle oldu:

1. Opel Junior Team – Almanya 69
2. Sports Racing Technologies – Letonya 41
3. Peugeot Rally Academy – İspanya 39
4. Castrol Ford Team Türkiye – Türkiye 28
5. ACCR Czech Team – Çek Cumhuriyeti 28
6. Russian Motorsport Performance – Rusya 25
7. Lotos Rally Team – Polonya 20
8. ADAC Opel Rally Junior Team 18
9. RMC Motorsport – İspanya 16
10. Auto Laca Competicion – İspanya 15

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-tGXOvj-wQk[/youtube]

Top