You are here
Home > MOTORSPORT > Genç Türkkan BOM Desteğiyle Pistlerde

Genç Türkkan BOM Desteğiyle Pistlerde

2008 yılında Türkiye’de motor sporlarının gelişimine ve Türkiye’nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Borusan Otomotiv Motorsport  2017 sezonunda pistlerdeki 10. yılını kutluyor.

Milli sporcuları İbrahim Okyay, Aytaç Biter, Kaan Gürgenç, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan ile 3H Endurance Champions Cup’ta son 3 sezondur ülkemizi temsil eden ve geçen yılı İtalya’da şampiyonluk ile tamamlayan BOM, ülkemizde motorsporlarının gelişmesine destek olmak amacı ile genç yetenekleri destekleme programına bu yıl Türkiye Pist Şampiyonası Süper Grupta BMW 320si ile Ali Türkkan’ı yarıştırarak devam edecek.

Önceki sezonlarda 14 yaşından 18 yaşına kadar Karting, Formula BMW ve FIA ETCC’de Kaan Önder’i destekleyen BOM, 2017 sezonunda Türkkan’ı destekleyerek yeni bir BOM genç yetenek projesine başlamayı hedefliyor.

Kariyerinde, karting, V1 Challenge, RX Lites gibi serilerde önemli sonuçlar elde etmiş ve bu yıl TOSFED tarafından düzenlenen Şampiyonlar Şampiyonası‘nda en hızlı tur zamanları ile tüm dikkatleri üzerine toplamış olan Ali Türkkan 17 yaşında ve ülkemizin gelecek vadeden önemli genç sporcularından bir tanesi…

Takım sorumlusu İbrahim Okyay, proje ile ilgili “BOM için genç yetenekleri desteklemek her zaman ülkemizi yurt dışında temsil etmek kadar önemli olmuştur. Bir takım için 17 yaşında bir sporcuyu desteklemek, çaba ve emek gerektirir. Tüm takım olarak Ali’nin bu desteği hak ettiğine yürekten inanıyoruz. Amacımız bu yıl Türkiye Pist Şampiyonası Süper Grup yarışlarında BMW 320si ile Ali’nin tecrübe kazanmasını sağlamak ve birbirimizi daha iyi tanıyarak ileriki sezonlarda TOSFED ile birlikte Ali için çok daha iddialı yarış programları oluşturabilmek.” açıklamasını yaptı…

Top