You are here
Home > WORLD > ERC > Ford Türkiye Kıbrıs’ta Liderliği Korudu

Ford Türkiye Kıbrıs’ta Liderliği Korudu

Kıbrıs’ta lider değişmedi: Castrol Ford Team Türkiye

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 4. Ayağı Kıbrıs Rallisi’ne lider olarak giren Castrol Ford Team Türkiye, bu yarıştan önemli puanlarla dönerek liderliğini daha da güçlendirdi. Haziran’ın ilk haftasında yapılan Yunanistan Akropol Rallisi’nde aldığı başarılı sonuçlarla liderliğe çıkan Türkiye’nin şampiyon takımı, 16-18 Haziran tarihleri arasında Kıbrıs’ta gerçekleşen yarışta iki çeker kategorisinde 1’inci ve 4’üncü olarak, 28 takımın mücadele ettiği takımlar klasmanındaki liderliğini devam ettirdi.

Yüksek hava sıcaklığı ve kırıcı zemini ile Avrupa Ralli Şampiyonası’nın en zorlu yarışlarından biri sayılan Kıbrıs Rallisi geçtiğimiz hafta sonu 59 ekibin katılımıyla gerçekleşti.

İki gün boyunca koşulan 14 etap sonunda 40 ekibin finişe gelmeyi başardığı yarışın ilk gününde, Castrol Ford Team Türkiye’nin tecrübeli ekibi Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi 6’ıncı özel etapta yol dışına çıkarak yarışı tamamlayamadı.

Ancak takımın iki çeker kategorisinde mücadele eden ekiplerinin kazandığı birincilikler önemli puanlar getirdi ve Avrupa Ralli Şampiyonası’nda takımlar klasmanında liderliklerini sürdürmelerini sağladı.

Takımlar ve iki çeker şampiyonasında liderlik

Takımın iki çeker kategorisinde mücadele eden ekiplerinden Ümit Can Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ikilisi 1.0 Ecoboost Fiesta R2T’leri ile 1’inci olurken, takımın diğer genç ekibi Buğra Banaz – Burak Erdener ilk gün yaşadıkları soruna rağmen yarışı bu sınıfta 4’üncü sırada tamamladı.

Böylece Castrol Ford Team Türkiye bu iki aracı ile elde ettiği 43 puanla liderliğini pekiştirirken, takımın genç ekiplerinden Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi bu yarışta aldığı sonuçla şampiyonada iki çeker (ERC3) kategorisinde İngiliz rakibi Chris Ingram’ın önünde liderliğe yükseldi.

Serdar Bostancı: “Liderliğimiz devam ediyor artık puanlarımızı koruyacağız.”

Yarış sonrası değerlendirmede bulunan Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı şöyle konuştu:

“Avrupa Ralli Şampiyonası’nda dört yarışı geride bıraktık. Sezonun üçüncü yarışı olan Akropolis Rallisi ile birlikte ele geçirdiğimiz liderliği, buradan kazandığımız değerli puanlarla da koruduk. Genel klasman için mücadele eden Murat Bostancı’nın yarışı bitirememesi üzücü ancak iki çeker kategorisinde mücadele eden ekiplerimizin birinciliğiyle önemli puanlar alarak birinciliğimizi korumayı başardık. Sezonun ikinci yarısında puan farkını korumaya ve sezon sonunda şampiyonluk kupasını ülkemize getirmeye çalışacağız.”

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı olan Kıbrıs Rallisi’nden sonra takımlar klasmanındaki puan durumu şöyle oldu;

1. Castrol Ford Team Türkiye – Türkiye 114
2. Opel Junior Team – Almanya 69
3. Lotos Rally Team – Polonya 60
4. Sports Racing Technologies – Letonya 41
5. Peugeot Rally Academy – İspanya 39
6. ACRR Czech Team – Çek Cumhuriyeti 28
7. Petrolina Eni Racing Team – Kıbrıs 25
8. Russian Motorsport Performance 25
9. Botka Tlustak Team – Çek Cumhuriyeti 25
10. Q8 Oils Rally Team – Kıbrıs 18
11. Auto Laca Competicion – İspanya 15

Castrol Ford Team Türkiye hakkında:

1998 yılında kurulan ve 20 yıldır aralıksız olarak yarışmaya devam eden Ford’un motor sporları takımı, Ford Otosan, Castrol, Pirelli, BP, Nova Reklam, Beyçelik, Gürsoy, Borusan Lojistik, Mars Lojistik, Kale Radyatör, NGK ve Mutlu Akü markaları tarafından destekleniyor. 2017 ve 2018 yıllarında Avrupa Ralli Şampiyonası takip edecek olan Ford Motorsporları Takımı, her kesimden ralli sürücüsüne açık bir tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup organizasyonuyla Türkiye’deki operasyonunu sürdürüyor.

Twitter: @castrolfordtr
Instagram: castrolfordtr
Facebook: castrolfordtr

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gDdk-iwSbvk[/youtube]

Top