You are here
Home > AUTO TR > Porsche’den Çok Özel Bir Otomobil Daha

Porsche’den Çok Özel Bir Otomobil Daha

Tüm zamanların en güçlü 911’i:Yeni Porsche 911 GT2 RS

Porsche yolda kullanıma hazır en hızlı ve güçlü 911 modeli olan Yeni Porsche 911 GT2 RS’i tanıtıyor. Çift turbolu motoru 700 HP güç üreten 911 GT2 RS, 0’dan saatte 100 kilometre hıza yalnızca 2,8 saniyede ulaşırken, azami saatte 340 kilometre hız yapabiliyor. Bu özel otomobil, Porsche tutkunlarının özel siparişine göre üretilecek.

Yolda kullanıma hazır en hızlı ve güçlü 911, piyasaya çıkmaya hazır: Yeni Porsche 911 GT2 RS’nin dünya prömiyeri, Birleşik Krallık’ta 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Goodwood Hız Festivali’nde gerçekleşiyor.

Yüksek performanslı bu spor otomobilin kalbinde, 515 kW (700 hp) güç üreten, çift turbolu bir motor yer alıyor. Dolu depoyla 1.470 kg ağırlığa sahip olan hafif, iki koltuklu otomobil, sıfırdan 100 km/h hıza 2,8 saniyede çıkabiliyor. Azami hızı 340 km/h olan 911 GT2 RS, neredeyse motor sporlarını aratmayan çekiş sistemi teknolojisi sayesinde 3,6 litrelik selefinden 59 kW (80 hp) daha fazla güç üretiyor ve 750 Nm torka ulaşıyor (önceki versiyondan 50 Nm daha fazla).

911 GT2 RS’nin motoru, 911 Turbo S’te kullanılan 3,8 litrelik 427 kW (580 hp) gücündeki motorun geliştirilmiş versiyonu. Motorun performansını artırmak için, büyük turboşarjlar yardımıyla yanma odalarına daha fazla hava girişi sağlanıyor. Yeni, ilave soğutma sistemi, motorun azami güçte çalıştığı durumlarda bile optimum soğutma sağlarken, çok yüksek sıcaklıklarda da şarj havası soğutucusuna su püskürtüyor.

Benzeri görülmemiş etkileyici bir motor sesi

GT2 RS’deki yenilenen yedi vitesli ve çift kavramalı GT şanzıman, gücün, otomobilin çekişinde herhangi bir kesintiye yol açmadan aktarılmasını sağlıyor. Ekstra hafif titanyumdan üretilen, özel geliştirilmiş egzoz sistemi 911 Turbo’da kullanılana kıyasla 7 kilogram daha hafif ve benzeri görülmemiş, etkileyici bir sese sahip.

911 GT2 RS’nin yüksek hızlara ulaşmasını sağlayan, yarış için tasarlanmış arka akstan yönlendirmeli şasisi ve Ultra Yüksek Performans (UHP) lastikleri. Tüm GT spor otomobillerinde olduğu gibi, yeni modelde de optimum sürüş dinamikleri sağlamak üzere ayarlanmış, spor moduna sahip bir Porsche Stability Management (PSM) stabilite kontrol sistemi bulunuyor.

Karbon ve magnezyumdan oluşan hafif gövde tasarımı

Güçlü hava giriş ve çıkışları ve etkileyici arka kanat, aracın aerodinamik performansının hem şekil hem de tasarım olarak en üst seviyede olduğunun altını çiziyor. Büyük ve geniş lastikler (önde 265/35 ZR 20, arkada 325/30 ZR 21) fren esnasında ve virajlarda üst düzey yol tutuşu sağlıyor. 911 GT2 RS’te Porsche Seramik Kompozit Fren Sistemi (PCCB) standart özellik olarak bulunuyor.

Ön kanatlar, tekerlek yuvalarındaki hava menfezleri, Sport Design yan aynalarının dış kaplaması, arka yan kısımdaki hava girişleri ve arka kısmın bazı bölümlerinin yanı sıra iç mekandaki pek çok parça, karbon fiber takviyeli plastikten (CFR) üretildi. Otomobilin ağırlığını olabildiğince azaltmak için kaput da karbondan üretilirken, standart kaplamalı tavan ise magnezyumdan. Her iki parçada da geniş, yatay bir kıvrım bulunuyor.

Ağırlığı 30 kg azaltan, opsiyonel Weissach paketi

Performans her zaman daha da artırılabilir, 911 GT2 RS de bu kurala bir istisna değil. Bu sebeple Porsche mühendisleri, otomobilin ağırlığını yaklaşık 30 kilogram azaltan, opsiyonel Weissach paketini geliştirdi. Pakette karbon fiber takviyeli plastik ve titanyumdan üretilen parçaların sayısı artıyor.

911 GT2 RS’nin yolcu bölmesinin görünümüne kırmızı Alcantara, siyah deri ve standart olarak karbon kaplamalı parçalar hakim. 911 GT2 RS’nin vites pedallı spor direksiyonu, sürücünün hızla vites değiştirmesine imkan sağlıyor. Sürücü ve yolcular, bu yüksek performanslı spor otomobilin sürüş dinamiklerini, karbon dokuma kaplamalı spor koltuklarda tecrübe ediyor. Tüm 911 modellerinde olduğu gibi, ses, navigasyon ve iletişim, Porsche Communication Management (PCM) sistemi tarafından tek elden yönetiliyor. Yine standart özellik olarak gelen Connect Plus modülü ve Porsche Track Precision uygulaması da, akıllı telefonlar vasıtasıyla sürüş verilerinin ayrıntılı bir şekilde kaydedilmesine, incelenmesine ve analiz edilmesine olanak sağlıyor.

Akıllı telefon ile sürüş verileri analiz edilebiliyor

PCM fonksiyonlarını daha da geliştiren opsiyonel Chrono paketi, tur sürelerini gösteren, kaydeden ve değerlendiren bir performans ekranı sunuyor. Pakette ayrıca panel üzerinde yer alan, analog ve dijital bir de kronometre yer alıyor. Bunlara ek olarak, 911 GT2 RS Chrono paketi ayrıca kendi tur tespit sistemine sahip. Porsche Track Precision uygulaması ve start/finish düzlüklerine konumlandırılan harici işaretçiler sayesinde, bu sistem sürücünün tur sürelerini büyük bir hassasiyetle kaydetmesine imkan tanıyor.

Özel otomobil için, özel bir kol saati: Porsche Design 911 GT2 RS Chronograph

Porsche Design tarihinde ilk kez olarak, yüksek performanslı spor otomobilin piyasaya çıkışını, sınırlı sayıda üretilecek bir saatle kutluyor. Motor sporları dünyasına atıfta bulunan 911 GT2 RS kol saati, yalnızca yeni otomobilin sahipleri tarafından satın alınabilecek.

911 GT2 RS sürücülerine özel bu 911 GT2 RS Chronograph’ın kalbinde, üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan, Porsche Design tarafından geliştirilmiş ilk saat mekanizması yatıyor. Otomobil ve saat, müşteri talebine göre üretilip beraber teslim edilecek.

[youtube]https://youtu.be/XWpTjUk0nb4[/youtube]

Top