You are here
Home > MOTORSPORT > İTO İstanbul Rallisi’nde Büyük Çekişme

İTO İstanbul Rallisi’nde Büyük Çekişme

2017 Türkiye Ralli Şampiyonası 5. yarışı olan İTO İstanbul Rallisi, Skoda Fabia R5 ile BC Vision Motorsport adına yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibinin zaferi ile sonuçlandı…

Kısa adı İSOK olan İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından 09-10 Eylül tarihlerinde organize edilen yarışta, genel klasman ikinciliğini GP Garage My Team takımından Peugeot 207 S2000 ile Hakkı Ağaoğlu-Nehir Yılmaz elde ederken, üçüncülük yine aynı takımdan Mitsubishi Lancer EVO IX ile Mustafa Çakal-Mehmet Köleoğlu ekibinin oldu. İstanbul Ticaret Odası ana sponsorluğunda Intercity İstanbul Park , İPOP, Tuzla Belediyesi, Spor Toto, Mirsan , Fora Araç Takip Sistemleri ve T.T.O.K. tarafından desteklenen rallide start alan 51 ekipten 33’ü finişe ulaşmayı başardı.

SINIFLARDA ÇEKİŞME DE NEFES KESTİ

2 gün boyunca Mudarlı, Darlık, İPOP, Esenceli, Göçbeyli ve Redbull.com Power Stage etaplarında büyük çekişmeye sahne olan rallide, Sınıf N’de ise Mitsubishi Lancer EVO IX ile GP Garage My Team adına yarışan Mustafa Çakal-Mehmet Köleoğlu ekibi zafere ulaşan taraf oldu. Sınıf 4 ve İki Çeker klasmanında birinciliğin sahibi Ford Fiesta R2T ile Ford Motorsport Turkey’den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı olurken, ekip aynı zamanda Fiesta Rally Cup’ta da birinciliği elde etti.

Sınıf 3 birinciliğini Ford Fiesta ST ile Ford Motorsport Turkey adına yarışan Onur-Uğur Çelikyay kardeşler elde ederken, yine Ford Fiesta ST ile Ford Motorsport Turkey adına yarışan Burcu Çetinkaya Bucak yarışın ‘Kadın Pilotlar Birinciliği’nin ,Nehir Yılmaz da Kadın Co-pilotlar birinciliğinin sahibi oldu. Ford Fiesta R2T ile Ford Motorsport Turkey adına yarışan 22 yaşındaki Tamer Emre Hasbay da, rakiplerini geride bırakarak yarışın ‘Genç Pilotlar Birinciliği’ne uzanan isim oldu.

KLASİKLER YILLARA MEYDAN OKUDU

35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanında Ford Escort MK2 ile yarışan 3 ekip genel klasman ve Kategori 2’de podyumu oluşturdu.Parkur Racing adına yarışan Engin Kap-Ali Emre Yılmaz ekibi ilk sırada yer alırken, Kemal Gamgam-Orkun Demir ikinciliği ve Burak Türkkan-Onur Aslan da üçüncülüğü kazanan ekipler oldular.

Start alan 5 ekipten ikisinin tamamlayabildiği historic kategori 1’de ise Fiat 131 ile yarışan Levent Gür-Oytun Albayrak birinciliğe ulaşırken, ikinciliği yine Fiat 131 ile Ali Nijad Sirel-Tuğkan Erden çifti kazandı.

RENÇ KOÇİBEY ANISINA YARIŞTILAR

Farklı illerden 16 ekibin start aldığı Renç Koçibey Kupası klasmanında; Citroen C2 ile yarışan İlhan Mutluay-Cumhur Önder genel klasman ve Kategori 2 birinciliğe uzanırken, genel klasman ikinciliği ve Kategori 4 birinciliğini Renault Clio II Sport ile Erkan Yanıkoğlu-Bora Yılmaz ve genel klasman üçüncülüğünü de Opel Astra GSI ile yarışan Yiğt Yalçın-Serdar Yalçın kardeşler elde etti…

16 ekibin start alıp 7 ekibin tamamlayabildiği Renç Koçibey Kupası klasmanında Kategori 1 birincileri ise Fiat Palio ile yarışan Mert Gür-Ege Can Ünlü ekibi oldu.

SIRADA MARMARİS RALLİSİ VAR

2017 Türkiye Ralli Şampiyonası, 21-23 Ekim tarihlerinde Muğla’da düzenlenecek olan ve aynı zamanda Balkan Ralli Kupası’na da puan veren Marmaris Rallisi ile devam edecek. Aynı zamanda Dünya Ralli Şampiyonası’na aday olarak düzenlenecek olan organizasyona, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından atanan Avrupa’nın farklı ülkelerinden üst düzey gözlemci ve yöneticiler ile Dünya Şampiyonası takip eden fabrika takımlarının mühendis ve yöneticileri de katılacak…

Top