You are here
Home > MOTORSPORT > Andreas Mikkelsen Hyundai’yle 2 Yıllık Anlaşma Yaptı

Andreas Mikkelsen Hyundai’yle 2 Yıllık Anlaşma Yaptı

2016 sezonunun bitmesine çok kısa bir süre kala Volkswagen’in Dünya Ralli Şampiyonası’ndan çekileceğini açıklamasıyla bir anda ortada kalan ve kendine yarışacak bir takım bulamayan Andreas Mikkelsen, 2018-2019 sezonları için Hyundai ile anlaşmaya vardı. Norveçli pilot, 2017 sezonun geriye kalan 3 yarışı; İspanya, İngiltere ve Avustralya’da da Hyundai’nin direksiyonunda olacak.

2017 sezonu başında kendine takım bulamayan Mikkelsen, Skoda için Monte-Carlo, Corsica ve Portekiz’de Fabia R5 ile; Citroen için de İtalya, Polonya ve Almanya’da C3 WRC ile yarışmıştı.

İspanya Rallisi için Hyundai’den teklif alan ve i20 WRC ile uzun süreli testler yapan Mikkelsen, Hyundai Motorsport ile kariyerinin en önemli anlaşmalarından birini yaptı. Mikkelsen, co-pilotu Anders Jaeger ile birlikte 2017 ve 2018 sezonlarında tüm ayaklarda yarışmayı kapsayan bir anlaşmaya imza attı.

Mikkelsen, bu süreçte Hyundai i20 R5’in de gelişim testlerinde tecrübesini konuşturacak.

Hyundai Motorsport’tan yapılan resmi açıklamada da, takımın 2018’de; Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul, Dani Sordo / Marc Martí, Hayden Paddon / Seb Marshall ve Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger ikililerinden oluşan 4 otomobille mücadele edeceği açıklandı.

Top