You are here
Home > MOTORSPORT > Deniz Yıldızı ProKart’ta Zafere Uzandı

Deniz Yıldızı ProKart’ta Zafere Uzandı

İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği Prokart Bpc  5.Ayak  yarışı  İKOK- İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından 30 Eylül tarihinde İstanbul’da  Autodrom karting pistinde yapıldı.

Hava tahminleri ara ara sağanak yağmur bilgisini veriyordu. Takımlar için önemli strateji kararları alma zamanıydı. Pilotlar sürekli saatlik hava tahminlerini takip ediyordu.

Sıralama turlarında ilk iki sırayı Uçanzi ve Deniz Yıldızı takımları almıştı. Deniz Yıldızı takımı sezonun biten dört yarışın ikisinde averajla birinciliği Uçanzi takımına kaptırmıştı. Bu yarışta buna izin vermek istemiyordu.

Sıralama sonrası beklenen oldu ve yağmur başladı. Tüm takımlar yağmur lastiklerine geçti. 1.Etap bu şekilde başladı. Yağmur nedeniyle takımların çoğu problem yaşıyor Safety Car periyodu başlamasına sebep oluyordu, sıralama sürekli değişiyordu. 1.etapda uzun süre liderliği elinde bulunduran Deniz Yıldızı takımı ikinci takıma 4 tur fark atmıştı. Yarışın kalan son 5 dakikasında mekanik arıza sebebiyle yolda kalmasıyla safety car periyodu talep etti . İkinci sırada bulunan Uçanzi takımı için çok büyük bir avantaj olmuştu, birinciliğe yükselebilirdi. Fakat  iki tur sonra mekanik problem yaşayıp araç stop ettiğinde  şartlar değişti. Şimdi iki takım mekanik serviste yarış halindeydi. 1.etap tamamlandığında kazanan Deniz Yıldızı oldu. Aynı zamanda  57.164sn lik tur zamanı ile Best Time yaparak puanı rakibe kaptırmamış oldu.

2.etap start öncesi hava durumu  yağmurun ara vereceğini gösteriyordu. Uçanzi, Deniz Yıldızı, Underdog racing takımları  çok iyi start aldı. Diğer takımlar benzin ikmali için pit alanında bekliyordu. Kısa bir süre sonra Deniz Yıldızı arıza yaşayarak yolda kaldı ve pit alanına geldi. Henüz pist kurumamıştı , fakat yağmur durduğu için kuruyacaktı. Bu nedenle takım kuru zemin lastiklerine geçti. İlk pilot inene kadar pist henüz kurumamıştı bu nedenle çok tur kaybettiler. Fakat sonrasında pistin en hızlı takımı olarak etabı 3. bitirmeyi başardılar .  42.363sn tur zamanı ile bir kez daha best time puanını almış oldular.

Gün sonunda Deniz Yıldızı takımı rövanşı alarak  5.Ayak yarışının kazananı oldu.  Uçanzi 2. , Alfa 3. olarak yarışı tamamlamış oldu.

Top