You are here
Home > TURKEY > ARB > Yüksel Özgür Etaplara Dönmek İçin Gün Sayıyor

Yüksel Özgür Etaplara Dönmek İçin Gün Sayıyor

Ralliciye eşinden hayat

Rallici Yüksel Özgür, eşinden nakledilen böbrekle sağlığına kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Özgür, direksiyon başına geçeceği günleri bekliyor.

Böbrek yetmezliği nedeniyle uzun zamandır yarışlara ara veren ralli şampiyonaların renkli isimlerinden Yüksel Özgür (55), eşinden nakledilen böbrekle tekrar yaşama döndü. Kendi dizayn ettiği otomobillerle yarışlara katılmasıyla tanınan ve kızı Selin ile birlikte birçok birincilik elde eden Yüksel Özgür, direksiyon başına geçerek yarışlara katılacağı günlerin hayalini kuruyor. Özgür, “Eşimle bir ömrü paylaştık, şimdi böbrekleri de paylaşıyoruz” diyerek duygularını dile getirdi. 30 yıl önce otomobil yarışlarına gönül veren, yarışlara da kendi tamirhanesinde hazırladığı otomobillerle katılan Yüksel Özgür, kızı Selin’i de copilot olarak yetiştirdi. Kızı ile birlikte birçok yarışta birincilik elde eden Özgür, yaşadığı böbrek yetmezliği nedeniyle 1 yılı aşkın süredir direksiyon başına geçemiyordu. 9 yıl önce 2 kalp damarı değişmesine karşın yarışlara yalnızca 1 yıl ara verdiğini anlatan Özgür, katıldığı ilk şampiyonada 1. olduğunu söyledi.

Tansiyonla ortaya çıktı

Düzenli olarak kalp kontrollerini yaptırdığını belirten Özgür, geçen yıl yaptırdığı kontrollerde tansiyon değerlerinin yüksek çıktığını, detaylı tetkiklerin ardından böbrek yetmezliği yaşadığının ortaya çıktığını dile getirdi. Halsizlik dışında böbrek yetmezliğinin belirtilerini hiç hissetmediği söyleyen Özgür, teşhis konulduktan sonra kızıyla katıldığı yarışmada birincilik elde ettiğini kaydetti. “Kendimde çok büyük değişimler görmediğim için ilk başlarda hastalığı ciddiye almadım” diyen Özgür, doktorların diyalize girmesi ya da böbrek nakli olması gerektiğini kaydetti ve ekledi: “Ben o halde yarışlara katıldım. Yarışlarda yaşadığım adrenalin halsizliğimi unutturdu.”

‘Yarışlara katılacağım’

Yarışlardan sonra kilo vermeye ve kendini kötü hissetmeye başlayan Özgür, halsizliği yüzünden elini kaldıramaz hale geldiğini dile getirdi: Özgür “Rengim sararmaya başladı. Ciddiye almadığım böbrek yetmezliği, sadece zaruri ihtiyaçlarımı yerine getirecek hale getirdi. Eşim teşhis konulduğu günden beri böbreğini vermek istiyordu. İnadım yüzünden neredeyse hayatımı kaybedecektim” diye konuştu. Eşinden aldığı böbrek ile nakil olan Özgür, “Hayatı da böbrekleri de paylaştık” diyerek şunları söyledi: “Ameliyatın ardından yaşadığım bütün sıkıntılardan kurtuldum. Yarışlara tekrar döneceğim günlerin hayalini kuruyorum. Doktorlar, uzun süre otomobil yarışını yasakladı. Ben şimdiden garajıma kapanarak yarışlar için otomobil yapmaya başladım. Artık eskisi gibi büyük yarışlar yerine daha küçük yarışlara katılmayı planlıyorum. Doktorlardan izin alır almaz kızımla birlikte yarışlara katılacağım.”

Eşi Özgür: İnat etmişti

Eşi Gülbeden Özgür ise “Yüksel’in hastane ve doktor korkusu var. Diyalize girmediği gibi uzun süre ameliyat olmamak için de inat etti. Ben sürekli böbreğimi vermek istediğimi söyledim ama bu korkularından ve hastalığı ilk başlarda önemsemediğinden dolayı yanaşmadı. Artık başka çare kalmadığını anladığı zaman nakil için ikna oldu” dedi.

HABER : www.cumhuriyet.com.tr

Top