You are here
Home > MOTORSPORT > Atar Liderliğe Yükseldi

Atar Liderliğe Yükseldi

GALİP ATAR’DAN IMOLA’DA ÇİFTE ZAFER, ATAR AVRUPA ŞAMPİYONASINDA LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Milli sporcu Galip Atar, İtalya’nın Imola Pisti’nde gerçekleşen Ferrari Challenge Europe 6. Ayağında her iki yarışı da birinci bitirerek şampiyonada liderliğie yükseldi. 7 yarıştan oluşan sezonun son yarışı öncesi 458 Challenge EVO kategorisinde ilk sırada yer alan Atar, Avrupa Şampiyonluğu hedefine bir adım daha yaklaştı.

İlk kez start aldığı Imola’da, Cumartesi günkü yarış öncesinde sıralama turlarında en iyi zamanı yaparak ilk sıradan start alma hakkı kazanan Galip Atar, haftasonuna hızlı bir başlangıç yaptı. İlk yarışı birinci bitirerek tecrübeli rakiplerini geride bırakan milli sporcu, Pazar günü de aynı başarıyı göstererek Türk bayrağını podyumun en üst basamağında dalgalandırdı.

Avrupa’nın en zorlu ve prestijli yarış serilerinden biri olan Ferrari Challenge’da ülkemizi başarıyla temsil eden Atar yarış sonrasıda “Imola gibi zorlu bir pistte özellikle burada uzun yıllardır tecrübe sahibi olan rakiplerimizin arasında her iki yarışı da kazanarak Avrupa Şampiyonluğu hedefimize bir adım daha yaklaştık. Son yarış öncesinde 16 puan farkla grubumuzda lider durumdayız. İnşallah 28 – 29 Ekim tarihlerinde İtalya’nın Mugello Pisti’nde koşulacak sezonun son yarışını da kazanıp şampiyonluk kupasını ülkemize getirerek bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”dedi.

Top