You are here
Home > MOTORSPORT > Hamilton F1 Tahtına Suzaka Zaferiyle Yaklaşıyor

Hamilton F1 Tahtına Suzaka Zaferiyle Yaklaşıyor

Lewis Hamilton, bu hafta sonu gerçekleşen Japonya Grand Prix’deki etkili zaferi sayesinde sürücü sıralamasındaki 59 puanlık üstünlüğe erişerek dördüncü F1 dünya şampiyonluğuna çok yaklaştı.

Mercedes-AMG Petronas’ın yıldız sürücüsü ilk sırada başladığı etabı kusursuz bir biçimde tamamlarken en yakın rakibi Ferrari’den Sebastian Vettel yarışı beşinci turdan sonra bıraktı.

Suzaka’daki sonuçla birlikte F1 kariyerinin 61. ve Silver Arrows ile de 40. zaferini kazanan Hamilton, Amerika’da, Austin’de yapılacak yarışı kazanması ve Vettel’in de ilk beşin dışında kalması durumunda iki hafta içinde Birleşik Devletler Grand Prix’sinin şampiyonluğunu kazanmayı da garantileyebilir. Lewis’in şampiyonada sadece üç yarışta 56 puanlık bir avantaj yakalayabilmesi şansın inanılmaz bir biçimde yön değiştirmesinin bir örneği oldu. Bu yön değiştirmede Lewis’in gücü ve hızındaki tutarlılık kadar Vettel’in kötü şansı ve Max Verstappen’le Daniel Ricciardo’nun Suzuka’da ikinci ve üçüncü gelerek Ferrari’yi sırlamadaki yerinden etmesinin de payı var.

Lewis “Böyle bir puan farkını ancak rüyamda görebilirdim. Ferrari takımı yıl boyunca çok iyi bir mücadele sergiledi. Diyebilirim ki bu başarıyı takımıma borçluyum, inanılmaz bir başarı gösterdiler, güvenilirlik tam olması gerektiği gibiydi. Öyle titiz çalıştılar ki bu güvenilirlik ilişkisinin nasıl bir şey olduğu aldığımız sonuçlara yansıdı. Takım harika bir iş yaptı, Max inanılmaz bir yarış çıkardı ve dürüstçe söylemek gerekirse bu hiçbirimiz için kolay olmadı.” dedi.

Lewis’in Amerika’daki bir sonraki yarış için yüzünün gülüyor olması çok normal, zira geçtiğimiz beş yılda orada dört defa kazanmıştı.

Bu arada yarışa yedinci sırada başlayıp dördüncü sırada tamamlayan Silver Arrows takımından Valtteri Bottas için de sonuç fena sayılmaz. Japonya’da işaret verildikten sonra yaptığı programda olmayan bir şanzıman kutusu değişimi yüzünden beş sıra geriden başlama cezası alan Finli yıldız tekrar gözden geçirdiği yarış stratejisi sayesinde iyi bir başlangıç yaparak yarış sonunda podyumda yerini alabilmek için Ricciardo’yla mücadele etmeye başladı.

Ancak lastikleri yıpranan Valtteri için bu boş bir çaba olmaktan öteye geçemedi, fakat yine de kazandığı değerli puanlar sayesinde sürücüler şampiyonluğu için Vettel’le ikincilik yarışına girmeyi başardı.

Valtteri “Strateji seçimimiz doğruydu ve bize yarışta fırsat sağladı, özellikle de sonlara doğru. Sonuca çok yaklaşmıştım ama bunu başarabilmeme yetecek sayıda tur kalmamıştı.” dedi.

“Şimdiki hedef ise Sebastian’la ikincilik için yarışmak. Bu şampiyonluk için yarışmak gibi değil; bence Lewis için işler yolunda görünüyor. İkinci gelmek için ne gerekiyorsa yapacağım. Geçen yıl çok şey öğrendim, bu hafta sonu da öyle. Ancak bunu çok düşünmemeye çalışıyorum; kalan son dört yarışa konsantre olup hepsini kazanmaya çalışacağım.”

Top