You are here
Home > MOTORSPORT > Ömer Asaf Kolot Belçika’da Podyumda

Ömer Asaf Kolot Belçika’da Podyumda

10 yaşındaki milli karting sporcusu Ömer Asaf Kolot, bu sezon Türkiye Karting Şampiyonası haricinde takip ettiği Belçika Max Challenge serisinde sezonun 6. yarışı için 14-15 Ekim tarihlerinde Belçika’nın Genk pistindeydi.

Micro Max kategorisinde sezonu takip eden 17 sporcudan 15’inin start aldığı yarış hafta sonunda Cuma ve Cumartesi gününü motor testleri ve antrenmanlar ile geçiren Kolot, pazar günü sıralama turları ve 3 ayak üzerinden yapılan yarışlarda bu sezonun en iyi performansını ortaya koydu.

Genç sporcu, çok çekişmeli geçen ve sıralamanın her tur değişebildiği zorlu yarışlar sonunda kategorisinde 3. olarak olarak podyuma çıktı…

İlk yarışta en hızlı tur zamanını kaydeden ve saliseler ile ikinciliği kaçıran Ömer Asaf hafta sonunu; “İlk kez Uluslararası bir yarışta bu seviyede bir başarı elde ederek podyuma çıktım. Bu başarım ile uzun süredir devam eden çalışmalarımızın karşılığını almış olmaktan dolayı çok mutluyum. Bana her zaman en iyi materyali ve teknik servisi sağlayan Bouvin Power ekibine, tüm sezon her konuda yanıma olup beni eğiten Emre Ergökçen hocama ve en büyük destekçilerim olan aileme bana sağladıkları imkanlar için çok teşekkür ediyorum.” açıklaması ile özetledi.

Genç sporcu Ömer Asaf Kolot, 2017 sezonundaki son startını Türkiye Karting Şampiyonası 7. ve son yarışında, 04-05 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Tuzla Karting Park pistinde alacak.

 

Top