You are here
Home > MOTORSPORT > Ott Tanak Toyota’da

Ott Tanak Toyota’da

Ford’un parlayan yıldızı Ott Tanak, 2018 sezonu itibariyle Toyota takımına transfer oluyor. Estonyalı pilot özellikle bu yıl yükselen performasıyla WRC’nin dikkat çeken pilotları arasına girmişti.

TOYOTA GAZOO Racing WRT’den yapılan resmi açıklamayla Estonyalı pilotun 2018 Rallye Monte-Carlo’dan itibaren Yaris WRC’nin direksiyonunda olacağı tüm ralli dünyasına duyuruldu.

Tanak’ın co-pilotluğunu yine Martin Jarveoja yapacak. 30 yaşındaki pilotun Avustralya Rallisi sonrası yeni otombiliyle testlere başlayacağı belirtildi.

Toyota 2018 Planlarını Açıkladı

Tanak’ın transferiyle Toyota’nın 2018 sezonu planları da netleşmiş oldu. Tommi Makinen, TOYOTA GAZOO Racing WRT Takım Direktörlüğü görevine aynen devam ederken bu sezon Juho Hanninen’in co-pilotluğunu yapan Kaj Lindström, Avustralya Rallisi itibariyle takımın sportif direktörü olarak göreve devam edecek.

2018’de Üç Ekip Yarışacak

Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila, Esapekka Lappi / Janne Ferm ve Ott Tänak / Martin Jarveoja ikilileri TOYOTA GAZOO Racing WRT adına şampiyona mücadele eden 3 ekip olacak.

Hanninen Emekli

Özellikle Yaris WRC’nin geliştirme sürecinde tecrübesinden çok faydalanılan, uzun süreli test programları gerçekleştiren ve bu yıl da sezonun birçok yarışında start alan Juho Hanninen, 2018 yılı itibariyle WRC’den emekli oluyor. Fin pilot, bu yıl beklenen performansı gösteremediği için sezon sonunda emekli olacak pilotlar arasında gösteriliyordu.

OTT TANAK

Başarılar

2008: Estonya Ralli Şampiyonu
2009: Estonya Ralli Şampiyonu
2009: İlk WRC Yarışı
2010: Avrupa Pirelli Star Driver / Yıldız Pilot
2011: FIA SWRC Dünya İkincisi (3 zafer)
2017: WRC’de İlk Birincilik Sardunya Rallisi, İkinci Birincilik Almanya Rallisi

WRC İstatistikleri

77 WRC Yarışı Katılımı
2 WRC Birinciliği
10 WRC Podyumu
379 WRC Puanı
73 WRC Etap Birinciliği

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SPnjMhXNQ3Y[/youtube]

Top