You are here
Home > MOTORSPORT > Marmaris’te İlk Gün Lideri Murat Bostancı

Marmaris’te İlk Gün Lideri Murat Bostancı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın provası niteliği taşıyan ve Avrupa Ralli Kupası kapsamındaki Balkan Ralli Kupası’nın final yarışı olan Marmaris Rallisi’nde ilk gün tamamlandı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Belediyesi, Marmaris Belediyesi ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü destekleriyle düzenlenen organizasyonda, ilk gün genel klasman birincisi, Castrol Ford Team’den Ford Fiesta R5 ile yarışan Murat Bostancı oldu. İlk gün sonunda genel klasmanda ikinci sırayı, Skoda Fabia R5 ile Toksport WRT’den Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz, üçüncü sırayı ise Neo Motorsport’tan Peugeot 208 T16 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez çifti elde etti.

ERT2 kategorisinde Toksport WRT adına Mitsubishi Lancer Evo IX ile yarışan Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Alexandros Tsoulaftas-Antonis Chrystomou ikilisi birinciliği sırada yer alırken, ERT3’te Castrol Ford Team’den Ford Fiesta R2 ile yarışan Buğra Banaz-Gürkal Menderes ikilisi ilk sırayı aldı. Yerli ve yabancı 41 otomobil ve 82 sporcunun yarıştığı rallinin historic klasmanında ise, ilk gün lideri Ford Escort MKII ile Parkur Racing’den Engin Kap-Başar Yavuz ekibi oldu.

Marmaris Rallisi’nde yarın 7 etap daha yapılacak ve organizasyon 16.30’da 19 Mayıs Gençlik Meydanı’ndaki finiş ile son bulacak.

Top