You are here
Home > WORLD > ERC > Marmaris Rallisi’ni Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz İkilisi Kazandı

Marmaris Rallisi’ni Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz İkilisi Kazandı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın provası niteliği taşıyan ve Avrupa Ralli Kupası kapsamındaki Balkan Ralli Kupası’nın final yarışı olan Marmaris Rallisi’nde, Toksport WRT adına Skoda Fabia R5 ile yarışan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi birinciliği kazanarak 2017 Balkan Ralli Kupası’nın sahibi oldu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Belediyesi, Marmaris Belediyesi ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen organizasyon, 2. gün yarışlarıyla tamamlandı.

Genel klasmanda ikinci sırayı, yarışı ikinci sırada tamamlayan Skoda Fabia R5 ile yarışan BC Vision Motorsport ekibinden Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisi elde etti. Ekip aynı zamanda topladığı puanlarla, bitime bir yarış kala 2017 Türkiye Ralli Şampiyonluğu‘nu ilan etti. Marmaris Rallisi’nde 3. sırayı, organizasyona Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılan ve Toksport WRT adına Skoda Fabia R5 ile yarışanMustafa Bulutoğluları-Nebil Öneral çifti aldı.

Yerli ve yabancı 41 otomobil ve 82 sporcunun yarıştığı rallinin 2. gününde 7 etap koşuldu. Sembolik startını cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak‘ın verdiği rallide, dereceye girenlere ödülleri, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’ndaki törenle verildi.

Yarışın Kadınlar birincisi Ford Motorsport’tan Burcu Çetinkaya Bucak-Nehir Yılmaz ikilisi olurken, ERT 2’de Neo Motosport’tan Mitsubishi Lancer EVO IX ile Adil Küçüksarı-Kerim Tar, ERT3’te Castrol Ford Team’den Ford Fiesta R2T ile Buğra Banaz-Gürkal Menderes, ERT Gençler’de ise Ford Motosport’tan Ford Fiesta R2 ile yarışan And Sunman-Bahar Sunman ikilisi ilk sırayı elde etti. 35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık historic rally klasmanında ise Engin Kap-Başar Yavuz 1976 model Ford Escort MKII ile genel klasman ve Kategori 2 birinciliğini kazanırken, BMW 1502 ile İbrahim Öztürk-Serdar Canbek Kategori 1 birinciliğini elde etti.

2017 Türkiye Ralli Şampiyonası, 11-12 Kasım tarihlerinde Kocaeli’de gerçekleştirilecek olan Ford Otosan Rallisi ile sona erecek.

Top