You are here
Home > MOTORSPORT > Sebastien Ogier 5. Kez Dünya Ralli Şampiyonu

Sebastien Ogier 5. Kez Dünya Ralli Şampiyonu

Bu haftasonu Britanya’nın Galler bölgesinde koşulan İngiltere Rallisi tarihe geçecek olaylara sahne oldu. Son 4 yılı Volkswagen ile şampiyon olarak tamamlayan Sebastien Ogier-Julien Ingrassia ikilisi, bu yıl da M-Sport World Rally Team adına yarışarak şampiyon olmayı başardı. Ford Fiesta WRC ile tüm sezon boyunca mücadele eden ve fabrika takımı olmayan özel bir takım adına yarışarak şampiyon olan Fransız pilot, 2017 Dünya Ralli Şampiyonası’nın tamamlanmasına bir yarışa kala zaferini ilan etmiş oldu.

Sezon boyunca Hyundai’den Thierry Neuville ile çekişen Ogier, İngiltere Rallisi’nde Neuville’in hemen ardında 3. sırada finişe ulaşsa da aldığı puanlarla şampiyonluğu garantiledi. Tüm yıl boyunca şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen Belçikalı Thierry Neuville sezon boyunca yarış kazanmayı başarsa da, takımı Hyundai’ye şampiyonluğu getiremedi.

Thierry Neuville, 2018 Dünya Ralli Şampiyonası için Hyundai ile birlikteliğe devam edecek.

Galli pilot kendi evinde kazandı

M-Sport World Rally Team adına DMACK lastiklerinin sponsorluğunda yarışan Galli pilot Elfyn Evans de İngiltere Rallisi’ni kazanan isim oldu. Yarışı baştan sona domine eden Evans , 3 gün boyunca liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadı ve hake ettiğini bir zafere kazanmış oldu. Yaşadığı evin çok yakınında organize edilen yarışta zafere ulaşan Evans, 17 yıl aranın ardından İngiltere Rallisi’ni kazanan ilk İngiliz pilot olmayı da başardı. İngiltere’de en son 2000 yılında Richard Burns Subaru Impreza WRC ile zafere uzanmıştı. Elfyn Evans-Daniel Barritt ikilisi kendi ülkesinde, İngiliz takımına büyük bir zafer hediye etmiş oldu.

Ford’ta yüzler gülüyor

En son 2007 yılında markala şampiyonluğunu kazanan M-Sport World Rally Team, kendi evindeki İngiltere Rallisi’nde Sebastien Ogier ile Pilotlar ve Markalar Şampiyonluğu’nu ilan etti, Elfyn Evans ile İngiltere Rallisi’ni kazandı. Uzun zamandır başarıya hasret olan M-Sport World Rally Team’in patronu Malcolm Wilson’ın sevinci görülmeye değerdi. Kazanılan bu şampiyonlukla Ford’un marka olarak Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönme ihtimali artmış oldu.

Bir sezonda 7 farklı birinci

Büyük bir çekişmeye sahne olan 2017 Dünya Ralli Şampiyonası, yepyeni otomobilleri, yeni takımları, yeni pilotlarıyla ve bilinmezleriyle start aldı. Sezon boyunca hangi yarışı kimin kazanacağı tahmin edilemedi ve aynı yıl içinde 7 farklı pilotun zafer kazandığı keyifli bir şampiyona oldu. 2017 yılı, son yarış Avustralya’da sona erecek.

İNGİLTERE RALLİSİ GENEL KLASMANI
1. E Evans / D Barritt GBR Ford Fiesta 2hr 57min 00.6s
2. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 37.3s
3. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 45.2s
4. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 + 49.8s
5. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 50.3s
6. O Tänak / M Järveoja EST Ford Fiesta + 1min 02.3s

PUAN DURUMU
1. S Ogier 215p
2. T Neuville 183p
3. O Tänak 169p

Top