You are here
Home > MOTORSPORT > 2017 Türkiye Karting Şampiyonları Belli Oldu

2017 Türkiye Karting Şampiyonları Belli Oldu

2017 Türkiye Karting Şampiyonası 7. ve son yarışı, 04-05 Kasım tarihlerinde Tuzla Karting Park’ta gerçekleştirildi. 

Her iki gün de kapalı hava ve ara sıra çişeleyen yağmur, lastik seçimi konusunda pilotları endişelendirirken, tüm kategorilerde 3’er yarış da kuru zeminde koşuldu. Mini kategoride Ömer Asaf Kolot Formula Junior’da Mert Dalkıran, Formula Senior’da Gün Taşdelen ve Formula Masters’da Emre Gülkan günü birincilikle tamamlayan sporcular oldular… 

7-12 yaş arası sporculara açık Mini kategoride 7 sporcu arasında büyük çekişme yaşandı. Ömer Asaf Kolot’un birinciliği ile sonuçlanan bu kategoride ikinciliği Kerim Sulyak ve üçüncülüğü de Yiğit Arslan elde etti. Ömer Asaf Kolot ile Kerim Sulyak arasındaki puan savaşını Sulyak kazandı ve 2017 Türkiye Karting Mini Kategori Şampiyonluğu’nu kazanan isim oldu.

Formula Junior kategorisinde bu sezon FIA CIK Karting Academy’de ülkemizi temsil eden Mert Dalkıran birinciliğe ve kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu’na uzanmayı başarırken, onu bu sezon miniden junior’a geçen Zekai Özen ikinci ve bu sezon yarışmaya başlayan genç kadın sporcu Ayda Biter de üçüncü olarak izledi.

Formula Senior kategorisinde Gün Taşdelen günün 3 yarışın ikisini kazanmayı başardı ve birinciliği elde etti. Mert Dalkıran günü ikinci sırada tamamlarken, genç sporculardan Üstün Üstünkaya günün üçüncüsü oldu. Gün Taşdelen bu birincilikle, Türkiye Karting Senior Şampiyonluğu’nu elde etmiş oldu…

Formula Masters kategorisinde Emre Gülkan 3 yarışın ikisini kazanarak günün birincisi olurken, 2 ikincilik ve 1 birincilikle Volkan Düzgün ikinci ve İzmir’den Mehmet Yaman da üçüncü olarak tamamladı. Mehmet Çınar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sezonu Formula Master’da şampiyon olarak tamamlaman isim oldu.

[youtube]https://youtu.be/SWpmYevvakw[/youtube]

Top