You are here
Home > WORLD > WRC > Citroen C3 R5 Resmen Sahneye Çıkıyor

Citroen C3 R5 Resmen Sahneye Çıkıyor

Citroen Racing’in yeni silahı C3 R5 uzun süren AR-GE sürecinin ardından ilk resmi sınavına çıkmaya hazırlanıyor. Bu yıl Fransa Ralli Şampiyonası’nı Citroen DS3 R5 ile şampiyon tamamlayan Yoann Bonato, Fransa Ralli Şampiyonası’nın en önemli yarışlarından biri olan Rallye du Var’da tek sıfır kapı numarasını C3 R5 ile taşıyacak.

24-26 Kasım tarihlerinden organize edilecek olan yarışta öncü güvenlik aracı olarak test amaçlı yarışması planlanan Citroen C3 R5 henüz FIA’ya homologe ettirilmedi.

AR-GE sürecinin tamamlanmasının ardından gerçek yol testleri Eylül ayından beri süren Citroen C3 R5; Stéphane Lefebvre, Craig Breen ve Yoann Bonato tarafında çok çeşitli zeminlerde yaklaşık 4000 km test edildi ve geliştirildi.

2017 Dünya Ralli Şampiyonası için en baştan geliştirilen C3 WRC’deki tecrübeden yararlanan Citroen Racing mühendisleri, C3 R5’te bu tecrübeden çok fazla faydalandıklarını belirtiyor.

Citroen C3 R5’in 2018’in ilk aylarından itibaren WRC2 yarışlarına katılmak üzere satışa çıkarılması bekleniyor.

Citroën Racing Takım Direktörü Yves Matton; “Uzun süredir Citroen C3 R5 ile gelişim testleri yapan Yoann Bonato’nun otomobilin ilk resmi yarışında direksiyonda olması bizim için çok önemli. Rallye du Var bu otomobille ilgilenen müşteriler için, onu sergilemek adına çok güzel bir fırsat olacak. Ayrıca takım için çok değerli veriler elde edeceğimiz bir test sürüşü olacak.” dedi.

Yeni otomobille ilk resmi startı alma şansı yakalayan Yoann Bonato ise Citroen Racing ile yarışmaya 2002 yılında Saxo Challenge’ta başlamıştı. Bonato son iki yıldır DS3 R5 ile WRC2’de yarışıyor.

Bonato; “DS3 R5 ile C3 R5’i karşılaştırmak gerçekten çok zor. Her iki otomobil de birbirinden çok farklı. Şase, motor ve otomobilin geometrisi çok farklı. Bir üst kategoride otomobil kullandığınızı hissediyorsunuz. Yarıştaki amacım otomobilin gelişimini sürdürmek ve takım için tecrübe kazanmak.” dedi.

Rallye Du Var, bu yıl 183 km’lik 14 özel etaptan oluşuyor.

[youtube]https://youtu.be/NgxPU5WHqK0[/youtube]

 

Top