You are here
Home > MOTORSPORT > İSOFF CHALLENGE 2017 BİRİNCİSİ ÖZTİRYAKİLER

İSOFF CHALLENGE 2017 BİRİNCİSİ ÖZTİRYAKİLER

3 yarıştan oluşan İSOFF Challenge 2017 sezonu 26 Kasım Pazar günü Kemerburgaz Offroad Parkurunda koşulacak son yarışla tamamlandı. İlk 2 yarışın ardından, De Toro ile yarışan Tarık Gökbay 35, Suzuki Grand Vitara ile yarışan Murat Öztiryaki 34 puanla en yüksek puanlara sahiptiler. Onları 24 puanla Grand Cherokee ile start alan Yusuf Yıldız ve 20 puanla başka bir De Toro’lu Nihat Keskin takip ediyordu. Puanlar bu kadar yakın olunca, bu son yarışta alınacak dereceler de sezon genel klasmanı için hayati önem taşıdı. Ekipler hem araçlarını kırmadan yarışarak finiş görebilmek ve bu ayaktan alacakları değerli puanları kaybetmemek için stratejik bir yarış çıkartmaya çalıştılar hem de rakiplerini geçmek için çaba harcadılar. 

Sezonun ilk yarışları,  hem yarışçı hem de yarışan araç çeşitliliği açısından keyifli bir başlangıç olmuştu. Seyirci açısından modifiye 4×4 araçlar, buggy’ler, De Toro ve Can Am X3 gibi ilgi çekici araçların yarışını izlemek görsel olarak heyecan verirken, yarışçılar artan rekabet ortamında daha heyecanlı ve agresif bir yarış temposu çıkarmaya başladılar.

İSOFF Challenge‘da ekipler etap zamanlarına göre tur atlayarak final turuna kadar çıkmak için mücadele ediyorlar.  Sıralama turlarının ardından toplu startla başlayan yarışta 1. etapta en iyi zamanları yapan 16 yarışçı bir sonraki etapta start almaya hak kazanıyorlar. 10 tur süren 2. Etapta sadece en hızlı 8 yarışmacı ekip bir sonraki Final Etabına çıkabiliyor. 8 tur koşulacak Final Etabında da finiş bayrağını ilk gören ekip bu yarışın birincisi olarak kupa alıyor. Sene içinde koşulan 3 yarıştan toplanan puanlar da sezonun birincisini belirliyor.

Bu son yarışta ilk turda Buggy ile yarışan İlyas Tahincioğlu–Bahadır Gücenmez ekibi en iyi zamanı yaptılar. Onları 4 saniye farkla De Toro ile yarışan Nihat Keskin-Yasemin Toker ve 8 saniye farkla Can Am ile yarışan Ali Doğaner-Arman Özdemir takip etti. De Toro ile yarışan ve favoriler arasında olan Tarık Gökbay-Bülent Gültekin ekibi ciddi bir motor arızası ile etabı yarıda bırakırken, Can Am ile yarışan ve yarışı ilk sırada götüren Saim Tekin-Deniz Tekin elektrik arızası nedeni yarışı tamamlayamadılar.

İkinci turda en iyi zamanı yapan 8 ekip start aldı. S4’de en iyi zamanları yapan üç ekibi takiben, Sınıf 4’de Bursa’dan Can Am ile yarışa katılan Burak Çağdaş Çağlar-Faysal Şevkatlioğlu, Sınıf 3’de Jeep Cherokee ile Tuncay Akbulut-Uğur Tepe ve Range Rover ile Aziz Görkan-Ahmet Altuntaş, Sınıf 2’de Suzuki Grand Vitara ile Murat Öztiryaki-Mert Öztiryaki ve Sınıf 1’de Suzuki Grand Vitara ile Diren Üykü-Baran Aşkın start aldı.

Son etap seyirciler için heyecan verici bir görsel şölen oldu. Başa baş geçen etapta ilk üç saniye farkları ile belirlendi. 10 tur geçilen etap sonunda finiş bayrağını ilk gören ekip Ali Doğaner-Arman Özdemir oldu. İkinciliği 3 saniye farkla Nihat Keskin-Yasemin Toker elde ederken, onları İlyas Tahincioğlu- Bahadır Gücenmez üçüncü olarak takip etti.

Tüm sezon boyunca toplanan puanlar sonucu İSOFF Challenge 2017 birincisi Murat Öztiryaki-Mert Öztiryaki ekibi oldu.

Top