You are here
Home > MOTORSPORT > YAĞMUR ALTINDA BÜYÜK ÇEKİŞME

YAĞMUR ALTINDA BÜYÜK ÇEKİŞME

ERS Motors 3D Kış Kupası 2. ayak ve V2 Challenge 1.ayak yarışları 24-25 Şubat 2018 tarihinde TOSFED Körfez Pisti’nde gerçekleştirildi.

Zorlu hava şartlarında koşulan yarışlarda yağmurun da yağmasıyla spin atıp yolda kalan araçlardan dolayı iki kez kırmızı bayrakla yarışlar durduruldu ve pistin güvenliği sağlanıp heyecana kalındığı yerden devam edildi. V2 Challenge 1. yarışında damalı bayrağı ilk gören pilot Hakan Mete Kutay olurken ikincilik kürsüsü Levent Başaran üçüncülükte de Yavuz İpçi yer aldı. İkinci yarışta ise ilk sırada Levent Başaran ikinci sırada Yavuz İpçi üçüncü sırada ise Osman Işık podyumda yer alan pilotlar oldular.

ERS Motors 3D Kış Kupası’nda VW Polo TDi’ların yer aldığı Dizel kategori 1.yarışında Hakan Mete Kutay birinci, Osman Işık ikinci ve Savaş Ergül üçüncü olurken, ikinci yarışta Savaş Ergül birinci, Şakir Düz ikinci ve Mustafa Kırsoy da üçüncü sırada finiş gördüler. Fiat Siena’ların yer aldığı 1600 kategori ilk yarışında Alper Şeker birinci, Mehmet Başer ikinci olurken, ikinci yarışda podyumun ilk 2 basamağı yine değişmedi ve Ali Hakan Kerci de üçüncü oldu.

Super Grup’ta ise ilk yarış Uğur Fatinoğlu, Osman Demirel ve Ersin Yücesan sıralamasıyla geçilirken, yağmurun etkisini gösterdiği ikinci yarışta Ersin Yücesan birinci, Osman Demirel ikinci ve İrfan Özgür de üçüncü sırada damalı bayrağı gören sporcular oldular.  Maxi grupta ise ilk yarışta Honda Civic Type-R ile Oğuzhan Usta birinci ve Seat Leon Cupra R ile Tuğrul Köselerden ikinci olurken, ikinci yarışta yer değiştiren sporculardan Köselerden birinci ve Usta da ikinci sırada podyuma çıktı.

ERS Motors 3D Kış Kupası 3. ayak ve V2 Challenge 2.ayak yarışları 10-11 Mart tarihlerinde yine TOSFED Körfez Yarış Pistinde koşulacak.

Top