You are here
Home > MOTORSPORT > AUDI’NİN YENİ NESİL FORMULA E OTOMOBİLİ PİSTE ÇIKTI

AUDI’NİN YENİ NESİL FORMULA E OTOMOBİLİ PİSTE ÇIKTI

Audi’nin Formula E’nin Aralık ayında başlayacak  2018-2019 sezonunda yarışacağı otomobilinin ilk versiyonu olan FE05 elektrikli yarış otomobili ilk testi için İspanya’nın Monteblanco pistinde, test sürüşlerine çıktı

Audi’nin beşinci Formula E sezonunda yarışacağı otomobil için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Aralık ayında başlayacak 2018-2019 sezonunda şampiyonluğu kovalayacak otomobilin ilk versiyonu olan F05, İspanya’da ilk kez pistte test edildi. Monteblanco pistinde 3 gün süren testlerde, elektrikli yarış otomobilinin ilk incelemeleri tamamlandı.

Otomobilin ilk pist testinden sorunsuz çıkmasının kendileri için çok iyi bir haber olduğunu söyleyen olarak Audi Formula E Takımı Lideri Allan McNish, “Daha otomobili istediğimiz seviyeye getirmek için testler ve geliştirme anlamında çok işimiz var” diye konuştu. Otomobil ile ilgili ilk izleniminin çok olumlu olduğunu söyleyen Audi Takımı Pilotu Luca di Grassi ise “Pistte uzun bir yol kat ettik ve mühendislerin kullanması için bolca veri topladık. İlk testin kesinlikle başarıyla sonuçlandığını söyleyebilirim” diye konuştu.

Top