You are here
Home > MOTORSPORT > BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT GENÇ PİLOTLARI İLE BELÇİKA’DA

BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT GENÇ PİLOTLARI İLE BELÇİKA’DA

Borusan Otomotiv Motorsport, genç sporcuları Ali Türkkan ve Yağız Gedik ile takip edeceği, 40’dan fazla otomobilin mücadele ettiği GT4 European Series ilk yarışı için 7-8 Nisan tarihlerinde Belçika Zolder pistine çıkmaya hazırlanıyor.

Geride bıraktığı 10 yıllık süreçte 4 kıtada, 20 farklı ülkede, 32 farklı pist, 311 yarışta mücadele eden ve 11 kez Türkiye Pist Pilotlar Şampiyonluğu ve 4 Türkiye Pist Takımlar Şampiyonluğu yanı sıra, Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası, Avrupa Binek Otomobiller Kupası ve İtalya 3H Endurance Champions Cup gibi serilerde sayısız başarıya imza atan Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) yeni sezona yeni hedeflerle hazır…

Borusan Otomotiv tarafından 2008 yılında kurulan takım, bu yıl iki farklı seride ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor. 5 farklı ülkede 13 marka, 25 takım ve 40’dan fazla otomobilin mücadele ettiği Avrupa’nın önemli serilerinden birisi olan GT4 European Series yarışlarında BMW M4 GT4 ile Ali Türkkan ve Yağız Gedik pilotajında başarı arayacak olan BOM, ayrıca BMW Z3 GT3 ile dayanıklılık yarışlarına da devam edecek. Son üç sezondur olduğu gibi tecrübeli pilotları Levent Kocabıyık, Fatih Ayhan, Aytaç Biter, Kaan Gürgenç ve İbrahim Okyay’la 24 H Endurance Series’de start alacak olan takım, son yıllardaki Avrupa pistlerinde elde ettiği başarılarına yenilerini eklemek hedefiyle piste çıkacak.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda Shell, Borusan Lojistik, Glasurit, Sofra Grup, Özüaydın, Cesan, Securitas ve Technogym katkılarıyla mücadele eden Borusan Otomotiv Motorsport yeni sezondaki ilk yarışına 7-8 Nisan tarihlerinde Belçika Zolder pistinde çıkacak. 18 yaşındaki Ali Türkkan ve 24 yaşındaki Yağız Gedik, sezona iyi bir başlangıç yapmak için son testlerini 26 Mart’ta TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde tamamlayan takım, büyük çekişmeye sahne olması beklenen zorlu yarıştan başarıyla ayrılmayı ve sezona hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor.

Top