You are here
Home > MOTORSPORT > MERCEDES BAHREYN’DE ZAFER ARIYOR

MERCEDES BAHREYN’DE ZAFER ARIYOR

Mercedes-AMG Petronas sezonun ilk zaferini Bahreyn’de arıyor. 2018 Formula 1 sezonunun ikinci yarışı olan Bahreyn Grand Prix bugün antrenman turları ile başlıyor.

Son dört yılın markalar şampiyonu Mercedes-AMG Petronas yeni sezondaki ilk galibiyetini almak için Bahreyn’de yarışacak. Sezonun ilk yarışında ikinciliği elde eden Lewis Hamilton pilotlar sıralaması liderliğini ele geçirmeye çalışırken takım arkadaşı Valtteri Bottas da podyumun en üst basamağına çıkmak için mücadele edecek.

Formula 1’de 2018’in ikinci yarışı Bahreyn Grand Prix heyecanı bugün gerçekleştirilecek antrenman turları ile başlıyor. Toplam 57 turdan oluşan, 308.238 km’lik yarışa Lewis Hamilton birincilik koltuğunu, Vallteri Bottas da ilk podyumunu hedefleyerek geliyor.

Bahreyn Uluslararası Pisti’nde bugün yapılacak antrenman turlarıyla başlayacak hafta sonunda Hamilton hem sezonun ilk galibiyetini hem de şampiyona liderliğine yükselmeyi hedefliyor. Bottas ise 2018’in ikinci yarışında zirveyi elde etmeye çalışacak.

Yeni sezonun çok çekişmeli geçeceğini bildiklerini dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “İlk yarış bu sene hakkındaki düşüncemizi haklı çıkarttı. Yarışta hatalar yaptık ve performansımızı tam sergileyemedik sonrasında sonuçlar da bize, hiçbir hatanın cezasız kalmadığı, dünyanın en zorlu motorsporları serisinde yer aldığımızı hatırlatmış oldu. Avustralya’da kazanabileceğimizi bildiğimiz puanları kaybetmek biraz canımızı sıktı ancak zor bir hafta sonundan sonra her zaman yapmamız gerekeni yaptık; sorunumuzun ne olduğunu anladık ve ilerde aynı hatanın oluşmaması için önlem aldık. Zorlu zamanlar aynı zamanda öğretici oluyor, biz de bu hatamızdan dersimizi aldık. Şimdi ise çok zorlu şartlar altında Bahreyn’de bizi bir başka çekişmeli hafta sonu bekliyor. Antrenman turları sıcak bir havada, sıralama turları ve yarış ise daha serin bir havada gerçekleştirilecek dolayısıyla aracın doğru ayarlarını bulmak da kolay olmayacak. Melbourne’de Ferrari iyi bir iş çıkardı, bu yarışta da yakın bir mücadele bekliyorum.” dedi.

Bahreyn Grand Prix’in Türkiye saati ile ayrıntılı programı…

6 Nisan 2018 Cuma
14:00 – 15:30 1. Antrenman Turu
18:00 – 19:30 2. Antrenman Turu

7 Nisan 2018 Cumartesi

15:00 – 16:00 3. Antrenman Turu

Top