You are here
Home > WORLD > WRC > OGIER EVİNDE RAHAT KAZANDI

OGIER EVİNDE RAHAT KAZANDI

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda Fransa’da düzenlenen sezonun dördüncü yarışını Sebastien Ogier kazandı. Sezonun üçüncü yarış galibiyetini elde eden Red Bull sporcusu, genel klasmanda liderliğini sürdürdü.

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018’deki dördüncü yarışı olan Korsika Rallisi’ni Sebastien Ogier kazandı. Son 5 yılın dünya şampiyonu Fransız pilot, 12 etaptan oluşan mücadeleyi 3 saat 26 dakika 52.7 saniyede tamamlayarak zafere ulaştı.

Ogier’in 36.1 saniye gerisinde kalan Estonyalı Ott Tanak ikinci, Belçikalı Thierry Neuville de liderin 1.07.5 saniye arkasında üçüncü oldu. Ralli efsanesi Sebastien Loeb ise 14. sırada kaldı.

Monte Carlo ve Meksika’nın ardından Fransa’dan da mutlu ayrılan Ogier “Performansımızdan dolayı çok mutluyum. Bu başarıyı inşa ettiğimiz Cuma günü de yine çok güzel bir gündü bizim için” açıklamasını yaptı.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı 26-29 Nisan’da Arjantin’de düzenlenecek. Büyük heyecan, 13-16 Eylül’de 7 yılın ardından ilk kez Türkiye’ye de uğrayacak ve Marmaris’te motor sporları tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

Top