You are here
Home > AUTO TR > MERCEDES-BENZ BAHAR RALLİSİ 2018’DE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

MERCEDES-BENZ BAHAR RALLİSİ 2018’DE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Mercedes-Benz Türk’ün Klasik Otomobil Kulübü’nü dördüncü kez destekleyerek ana sponsorluğunu üstlendiği Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018 sona erdi. Birbirinden özel 100’e yakın klasik otomobilin 250 km’lik bir parkurda yarıştığı rallide, dereceye girenlerin ödülleri 23 Nisan’da gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Mercedes-Benz Türk’ün 2015 yılından beri Klasik Otomobil Kulübü’nü destekleyerek ana sponsorluğunu üstlendiği bahar rallisinin dördüncüsü olan Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018 sona erdi. Başta Mercedes-Benz olmak üzere birbirinden farklı marka, hikaye ve karaktere sahip 100’e yakın klasik otomobilin katıldığı “Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018”e 23 Nisan Pazartesi günü Çırağan Palace Kempinski önünden start verildi. Boğaz hattını takip ederek Kilyos’a uğrayan ralliciler ilk güne İş Kuleleri’nde noktayı koydu. Rallinin ikinci gününe ise yine Çırağan Palace Kempinski’den start verildi. 250 km’lik parkur, Esenyurt istikametine doğru alınan yolun ardından Oasis Designer Outlet’te son buldu.

Rotayı en iyi zamanlamayla tamamlayan ralliciler 23 Nisan Pazartesi günü Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşen ödül töreniyle ödüllerine kavuştu. Düzenlenen ödül törenine, yarışmacıların yanı sıra Klasik Otomobil Kulübü yetkilileri ve Mercedes-Benz Türk yetkilileri katıldı.

Klasik Mercedes-Benz otomobillere ödüller

Yarışa katılan tüm Mercedes-Benz klasik otomobiller arasında düzenlenen “Mercedes-Benz Klasmanı”nda birincilik 1964 Model 230 SL aracıyla Hasan Tunç ve Kaan Şakar’ın oldu. Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan’ın ödülleri teslim ettiği klasmanda ikinciliği 1968 Model 280 SL aracıyla Aydın Harezi ve Reyhan Harezi alırken, 1980 model 280 SLC aracıyla Kıvanç Dündar ve Suat Ekmekçioğlu ise tüm Mercedes-Benz klasik otomobiller arasından üçüncü oldu.

Farklı kategori ve klasmanlarda 29 ödülün dağıtıldığı gecede, Mercedes-Benz Müzesi ve Mercedes-Benz Classic Center’a düzenlenen seyahatin hediye edileceği “Mercedes-Benz Kupası” özel ödülünü ise 1965 model 230 SL model aracıyla Yüksel Güner Hak ve Hande Hak aldı.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018’e katılan 96 otomobilden 59’unda kadın pilot ve co-pilotlar yer aldı. Böylelikle, Türk otomobil sporlarında en yüksek kadın katılımının klasik otomobil rallisi disiplinine olduğu gözler önüne serildi.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018 kapsamında birbirinden farklı birçok klasmanda birinci, ikinci ve üçüncü otomobillere ödüller verildi:

Genel Klasman – Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018’e katılan tüm otomobiller arasında

Yol ölçüm cihazına sahip & sahip olmayan otomobiller arasında…

1946 – 1960 arası otomobilllerin yer aldığı Kategori E Klasmanı
1961 – 1970 arası otomobilllerin yer aldığı Kategori F Klasmanı
1971 – 1980 arası otomobilllerin yer aldığı Kategori G Klasmanı
1980 – 1988 arası otomobillerin yer aldığı Kategori H Klasmanı

50 yılını geride bırakan Mercedes-Benz Türk, dördüncü kez ana sponsoru olduğu Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018’de, birbirinden güzel ve değerli klasik otomobillerin katılımıyla her sene olduğu gibi nostalji rüzgarlarını İstanbul semalarına taşıdı.

Klasik otomobiller coşkuyla izlendi

Otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri ve koleksiyoncuları, müze sahipleri, sanatçılar ve iş adamlarının aralarında bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü üyelerinin kendi otomobilleri ile katıldıkları Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2018 tüm etkinlik süresince izleyiciler ve İstanbullu’lar tarafından büyük ilgi gördü.

Top