You are here
Home > MOTORSPORT > MERCEDES-AMG PETRONAS İSPANYA’DAN DUBLEYLE DÖNDÜ

MERCEDES-AMG PETRONAS İSPANYA’DAN DUBLEYLE DÖNDÜ

2018 Formula 1 sezonunun beşinci yarışında Mercedes-AMG Petronas ilk iki sırayı elde etti. Azerbaycan’da zafere erişen Lewis Hamilton üst üste ikinci birinciliğini elde ederken, yarışa ikinci cepten başlayan Valtteri Bottas da mücadeleyi ikinci sırada tamamladı. Böylece Barcelona’dan Hamilton pilotlar, Mercedes-AMG Petronas da markalar sıralaması lideri olarak ayrıldı.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın beşinci yarışı olan İspanya GP’inde Mercedes-AMG Petronas duble yaptı. Lewis Hamilton, Azerbaycan’dan sonra Barcelona’da da birinciliği elde ederken Valtteri Bottas da ikinci oldu. Mercedes-AMG Petronas ise pilotlarının topladığı puanlarla markalar sıralamasında liderliğe yükseldi.

Yarışa ilk cepten başlayan Hamilton, baştan sona kontörü elinde tuttu. Pit-stoplarda da problem yaşamayan Britanyalı pilot, üst üste ikinci yarış zaferine ulaştı. Mücadeleye ikinci cepten başlayan Bottas ise ilk virajda yerini kaybetse de hızla geri döndü ve ikinciliği elde etti.

Bu sonuçla Lewis Hamilton pilotlar sıralamasında puanını 95’e yükselterek birincilik koltuğunu korudu. Valtteri Bottas ise sıralamada 58 puanla üçüncülüğe yükseldi . Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 153 puanla liderliğe yükseldi.

Formula 1’de 2018 sezonunun altıncı yarışı 27 Mayıs 2018 tarihinde Monaco’da gerçekleştirilecek. Monaco’daki son 5 yarışta Mercedes-AMG Petronas pilotları 4 kez mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.

Top