You are here
Home > MOTORSPORT > CITROEN SPORT, KRIS MEEKE İLE YOLLARI AYIRDI

CITROEN SPORT, KRIS MEEKE İLE YOLLARI AYIRDI

Citroen Sport, uzun zamandır kendinden beklenen performansı sergileyemeyen takımın birinci pilotu Kris Meeke ile yolları ayırdı. Kris Meeke’in takımından gönderilmesinin bir başka sebebi de İngiliz pilotun son dönemde yaptığı büyük kazalar. Meeke en son Portekiz Rallisi’nde de çok ciddi bir kaza yapmış ve kopilotu Paul Nagle ile birlikte ambulans helikopterle hastaneye kaldırılmıştı. 

Citroen Sport uluslararası basına servis ettiği resmi açıklamada da, Kris Meeke – Paul Nagle ikilisinin son yarışlarda yaptığı ağır kazalarda ortaya çıkan güvenlik ve sağlık risklerinden dolayı takımla yollarının ayrıldığı bildirdi.

Takım, şampiyonanın bir sonraki ayağı İtalya Sardunya Rallisi’nde Craig Breen / Scott Martin ve Mads Ostberg / Torstein Eriksen ikilileriyle mücadele edeceğini ve kısa bir süre sonra Kris Meeke’in yerine kimin ekipte yer alacağını belirtti.

Takımda sezonun geri kalan kısmında Kris Meeke’in yerini 9 kez Dünya Ralli Şampiyonu Fransız efsanesi Sebastien Loeb’in alması bekleniyor. Loeb bu sezon başında 3 yarış için takımla anlaşmış ve Meksika ile Korsika rallilerinde start almıştır.

 

Top