You are here
Home > WORLD > WRC > SARDUNYA RALLİSİ’NDE THIERRY NEUVILLE RÜZGARI

SARDUNYA RALLİSİ’NDE THIERRY NEUVILLE RÜZGARI

10’uncu ayağı bu yıl 13-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın bu sezonki yedinci yarışı Sardunya Rallisi, 7-10 Haziran tarihleri arasında İtalya’nın Sardunya Adası’nda gerçekleşti. 20 etaptan oluşan yarışta 313’ü özel etap olmak üzere 1386 kilometrelik yolu tamamlayan dünyaca ünlü pilotların kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti. Sardunya Rallisi’nin kazananı ise Belçikalı Pilot Thierry Neuville oldu.

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018’deki yedinci yarışı Sardunya Rallisi, 7-10 Haziran tarihlerinde İtalya’nın Sardunya Adası’nda gerçekleşti. Etaplarda nefes kesen anlara imza atan dünyanın en hızlı pilotları, dört günde 20 etabı geçerek, 313 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 1386 kilometre kat ettiler. Spor tutkunlarının heyecanla yakından takip ettiği Sardunya Ralisi’ni birinci olarak tamamlayan isim ise Thierry Neuville oldu. Neuville’in birinci tamamladığı Sardunya Rallisi’ni Sebastien Ogier ikinci, Esapekka Lappi üçüncü olarak tamamladı.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk yarışı olan Monte Carlo’yu son beş yılın Dünya Şampiyonu Sebastien Ogier, İsveç Rallisi’ni Thierry Neuville, Meksika Rallisi’ni Ogier, Arjantin Rallisi’ni Ott Tanak ve Portekiz Rallisi’ni de yine Thierry Neuville kazanmıştı.

4 kıtada heyecan dorukta

Bu yıl 13 farklı ülkede gerçekleşecek Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10’uncu ayağı ise 7 yıl aranın ardından Türkiye’den geçecek. Marmaris’te 13-16 Eylül tarihlerinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu(TOSFED)’in ev sahipliğinde devam edecek büyük heyecan, motor sporlarını yakından takip eden seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak. Türk otomobil sporlarına büyük bir ivme kazandıracak olan ralli, aynı zamanda 2018 yılında Türkiye’de düzenlenecek en büyük spor organizasyonu olma özelliği taşıyoru.

Dünya Ralli Şampiyonası, 10 ayda 13 yarışa sahne olurken, pilotlar dört ayrı kıtada mücadele edecek. İtalya’nın ardından sırasıyla, Finlandiya, Almanya, Türkiye, Galler, İspanya ve Avustralya yarışlara ev sahipliği yapacak.

Top