You are here
Home > MOTORSPORT > TOSFED’İN İLK YILDIZI ONAT TELKENAR

TOSFED’İN İLK YILDIZI ONAT TELKENAR

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu‘nun 25 yaş altı yetenekli sürücüleri keşfetmek amacıyla FIAT Türkiye ve Petlassponsorluğunda düzenlediği ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesinde ilk sezon 09-10 Haziran tarihlerinde Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen 3. ve 4. yarışlarla tamamlanmış oldu.

09 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen 3. ayak yarışını da kazanarak 3’te 3 yapan Onat Telkenar, son yarış öncesi kupadaki galibiyetini garantilemiş oldu. 3. ayakta ikinci sırada Reha Aybey yer alırken, üçüncülüğü Mert Kaya elde etti.

Türkiye Drift Şampiyonası ikinci ayak yarışlarıyla birlikte Körfez Yarış Pisti’nde 10 Haziran Pazar günü koşulan 4. ve son yarış oldukça çekişmeli geçti. Gün sonunda en hızlı tur zamanının sahibi olan Emre Şentürk birincilik kupasını kaldıran isim olurken, podyumun ikincilik basamağında Reha Aybey ve üçüncülük basamağında da Onat Telkenar yer aldı.

Elemeler ve finaller sonunda 320 aday arasından belirlenen 10 erkek 2 de kadın sürücünün, farklı formatlardaki 4 yarışta özel olarak hazırlanan Fiat Egea yarış otomobilleri ile mücadele ettiği 2017 sezonu, 18 yaşındaki genç sporcu Onat Telkenar‘ın zaferi ile sona ermiş oldu.  Telkenar, 4 yarış sonunda topladığı 55 puanla TOSFED Yıldızını Arıyor projesini ilk kazanan isim olurken, Emre Şentürk ikinci ve Mert Kaya da üçüncü sırada yer aldı.

İlk 3 sırayı elde eden Onat Telkenar, Emre Şentürk ve Mert Kaya, bu sonuçlarla TOSFED adına Egea Gençler Kupası‘nda yarışmaya hak kazandılar. Genç sürücüler, 14-15 Temmuz tarihlerinde Ege Rallisi ile başlayacak olan kupada Tofaş Ar-Ge ve Fiat Motor Sporları Takımı tarafından geliştirilen Fiat Egea Hatchback ralli otomobilleriyle hiç bir ücret ödemeden yarışacaklar. TOSFED’in ilk yıldızı Onat Telkanar ise, ayrıca Finlandiya’da özel sürüş eğitimi ve yurt dışında bir yarış yapma imkanının sahibi oldu.

Top