You are here
Home > MOTORSPORT > CITROËN C3 R5 RALLY FINLAND’A HAZIR

CITROËN C3 R5 RALLY FINLAND’A HAZIR

Citroën, Dünya Ralli Şampiyonası’nın sekizinci ayağına hazır. 26-29 Temmuz tarihleri arasında Finlandiya’da düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın sekizinci ayağı Rally Finland’da Citroën Racing’i WRC2 kategorisinde iki ekip temsil edecek.

2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın yedinci ayağı olan Rally Italia Sardena’nın ardından sıra Finalndiya’da düzenlenecek Rally Finland’da. Finlandiya’nın benzersiz doğal güzellikleriyle çevrili toprak etaplarında düzenlenecek rallide takımlar ve pilotlar zorlu koşullarda en iyi puanı almak için çalışacaklar.

Rally Italia Sardegna’nın ardından Citroën Racing, Rally Finland’da WRC2 kategorisinde iki ekip ile start alacak. Stéphane Lefebvre – Gabin Moreau ve Stéphane Lefebvre – Gabin Moreau ikilisi Citroën Racing için Finlandiya’da etaplarda olacak.

Yarış ile ilgili bilinmesi gerekenler

  • 23 etaptan oluşan yarışın özel etap uzunluğu 317,26 km.
  • Yarışta ekipleri ve otomobilleri zorlu toprak etaplar kadar zıplama noktaları da zorlayacak.

Citroën, Rally Finland’ı 4 kez podyumun en üst basamağında bitirdi. Sébastien Loeb C4 WRC ile 2008 yılında, DS3 WRC ile 2011 ve 2012 yılında, Kris Meeke DS3 WRC ile 2016 yılında Citroën’e bu liderlikleri getiren isimler oldu.

Top