You are here
Home > MOTORSPORT > PORSCHE SPORTS CUP DEUTSCHLAND’A BERKAY DAMGASI

PORSCHE SPORTS CUP DEUTSCHLAND’A BERKAY DAMGASI

Toksport WRT takımı 11-12 Ağustos tarihlerinde Almanya Oschersleben pistinde gerçekleştirilen Porsche Sports Cup Deutschland 4. ayak yarışlarında 5 sporcumuz ile mücadele etti.  2 sprint 2 de endurans formatında olmak üzere 4 ayrı yarışın koşulduğu hafta sonunda, Porsche 991 GT3 Cup ile mücadele eden 19 yaşındaki genç milli sporcumuz Berkay Besler, iki sprint ve bir de endurans yarışlarında sınıf birincilikleri ile 3 kez podyuma çıkmayı başardı…

Toplam 39 otomobilin yer aldığı Super Sports Cup ilk yarışında; Berkay Besler genel klasmanda ikinci ve 5F sınıfında birinci sırada damalı bayrağın altından geçmeyi başarırken, Ümit Ülkü 6. ve Bilal Saygılı 29. sırada finiş gördüler. Çağlayan Çelik genel klasmanda 16. sırada yer alırken 5E sınıfında dördüncülüğü elde etti.

Super Sports Cup ikinci yarışında genç temsilcimiz Besler bir kez daha genel klasman ikinciliği ve sınıf birinciliğine ulaşırken, yarışı Ümit Ülkü 5. ve Bilal Saygılı 23.sırada tamamladılar. Yıldıray Demircioğlu ise genel klasmanda 17. ve 5E sınıfında dördüncü sırada finiş gördü.

Endurans birinci yarışta Berkay Besler damalı bayrağın altından üçüncü sırada geçerken, sınıfında bir kez daha ilk sırada yer aldı. Zorlu yarışı Ümit Ülkü 7. ve sınıf dördüncüsü, Yıldıray Demircioğlu 10. ve sınıf üçüncüsü, Bilal Saygılı da 14. ve sınıf sekizincisi olarak tamamladılar.

Endurance ikinci yarışı ise sporcularımız açısından şanssız geçti. Yarışı genel klasman ikincisi ve sınıf birincisi olarak sürdüren Berkay Besler, yarışın ortalarında spin atıp kaza yaptı ve yarışı tamamlayamadı. Lastik patlatan Bilal Saygılı da yarışı tamamlayamayan bir diğer sporcumuz oldu. Yıldıray Demircioğlu / Çağlayan Çelik ekibi ise genel klasmanda 10. ve 5E sınıfında dördüncü olurken, Ümit Ülkü 12. sırada finiş gördü ve 5F sınıfında altıncılığın sahibi oldu.

Bu yarışın ardından, Berkay Besler Endurans serisinde 24 puanla 5F sınıfında liderliğe yükselirken, Super Sport cup şampiyonasında da 4 puan farkla 3. sırada yer alıyor. Porsche Sports Cup Deutschland serisi 08-09 Eylül tarihlerinde Belçika’nın Spa-Francorchamps pistinde koşulacak olan 5.ayak yarışları ile devam edecek.

[youtube]https://youtu.be/r_wV4aqxaNo[/youtube]

Top