You are here
Home > MOTORSPORT > BOM E-TEAM’İN İKİNCİ YARIŞI BRANDS HATCH’TE GERÇEKLEŞTİ

BOM E-TEAM’İN İKİNCİ YARIŞI BRANDS HATCH’TE GERÇEKLEŞTİ

Borusan Otomotiv Motorsport’un yetenekli e-sporculara destek olmak için organize ettiği şampiyonanın ikinci yarışı gerçek pistleri aratmayan bir mücadeleye sahne oldu.

‘Sanaldan gerçeğe giden yol’ sloganı ile Borusan Otomotiv Motorsport tarafından organize edilen 6 yarışlık şampiyonanın ikinci ayağı 23 Eylül’de, sanal dünyanın en zorlu pistlerinden Brands Hatch’te gerçekleşti. Yoğun ilgi nedeniyle 3 seansta yapılan eleme turlarının ardından 23 e-sporcu yarışa çıkma hakkı kazandı. Gerçekleştirdikleri derecelerin saliseler ile ayrılması ve tüm katılımcıların sadece 3 saniye içinde yer alan zamanlar elde etmesi yarıştaki büyük çekişmenin en önemli göstergesi oldu.

Borusan Otomotiv Motorsport’un YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan yarış, WTCC’nin ve MotoGP’nin Türkiye’deki sesi, duayen motor sporları spikeri Yiğit Top tarafından sunuldu. Borusan Otomotiv Motorsport Takım Direktörü İbrahim Okyay ve Formula 3 Türkiye Şampiyonu Ertan Nacaroğlu’nun yanı sıra; ünlü müzisyen ve rock gitaristi, deneyimli sanal otomobil yarışçısı Metin Türkcan da yorumları ile yarışa renk kattı.

Toplam 30 tur üzerinden gerçekleşen organizasyonda, başarılı pilotaj kadar sporcuların yaptıkları otomobil ayarları ve lastik seçimleri de sonuçlar üzerinde etkili oldu. İlk dört dereceyi elde eden e-sporcular, 23 Aralık tarihinde İstanbul Park sanal pistinde gerçekleşecek olan final yarışına isimlerini yazdırdılar ve BOM Akademi’den gerçek pistte Performans Sürüş Eğitimi alma hakkı kazandılar.

[youtube]https://youtu.be/RDH4PfOH-Mc[/youtube]

Top