You are here
Home > MOTORSPORT > AYHANCAN FRANSA’DA ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN

AYHANCAN FRANSA’DA ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ve Porsche Carrera Cup France serilerinde sezonun son yarışları, 13-14 Ekim tarihlerinde Fransa Le Castellet’de yer alan Paul Richard Pisti’nde koşulacak. TOSFED ve Spor Toto destekli Turkish National Team pilotu Ayhancan Güven ile Toksport WRT adına yarışan Berkay Besler de iki serinin bu ortak final yarışında ülkemizi temsil edecekler.

Fransa GT4 Şampiyonası final yarışıyla birlikte düzenlenecek olan yarışların ilki, 13 Ekim Cumartesi günü saat 16:30’da, ikinci yarış ise 14 Ekim Pazar günü saat 16:30’da start alacak.

Porsche 991 GT3 Cup ile Attempto Racing teknik desteğinde yarışan 20 yaşındaki Milli sporcu Ayhancan Güven, yarışlar öncesinde “Benelux serisinde son iki yarış öncesinde 35 puan farkla liderim. Sadece 10 puan almam bile şampiyonluğumu ilan etmem için yeterli olacak. Fransa serisinde ise üçüncü sıradayım. Birinci ile aramda 29 puan var, ikinci ile aramda 7  puan var. Lider olan rakibimiz aynı tarihte Japonya’da Dünya Şampiyonası’nda yarışacağı için katılamıyor ve bu da bizim için büyük bir avantaj olabilir. Her iki seride de yarışları kazanmayı ve sezonu da şampiyonluk ile noktalamayı istiyoruz” açıklamasını yaptı.

19 yaşındaki Milli sporcu Berkay Besler de bu sezon takip etmeye başladığı Porsche GT3 Cup Challenge Benelux serisinde Fransa’dan başarıyla ayrılmayı hedeflediğini belirterek “Bu sezon Porsche Sports Cup Almanya ile birlikte takip ettiğimiz Benelux serisinde son ayak için ilk kez yarışacağım Paul Ricard pistinde olacağız. Sezon boyunca kazandığım deneyimlerle tecrübeli rakiplere karşı mücadele edeceğim. Hedefimiz geçen yarışta elde ettiğimiz podyum derecesinin daha üstünde olmak. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

[youtube]https://youtu.be/oKyAVnK2GjQ[/youtube]

Top