You are here
Home > MOTORSPORT > KARTING’TE PERDE İSTANBUL’DA KAPANDI

KARTING’TE PERDE İSTANBUL’DA KAPANDI

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen 2018 Türkiye Karting Şampiyonası 7. ve son ayak yarışları 10-11 Kasım tarihlerinde TOSFED Körfez Karting Pisti‘nde gerçekleştirildi.

4 ayrı kategoride 20 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda iki gün boyunca koşulan üçer yarış sonunda mini kategoride Alp Hasan Aksoy birinciliği, Batı Ege Yıldırım ikinciliği ve Hakkı Dorum da üçüncülüğü elde etti. Formula Senior kategoride Gün Taşdelen bir kez daha birinciliğe uzanırken, onu ikinci Mert Dalkıran ve üçüncü olarak da Fahrettin Çak takip ettiler. Veteranlar kategorisi Formula Master’da ise Volkan Düzgün birinci ve Mehmet Yaman ikinci sırada yer alan sporcular oldular.

Formula Junior kategorisi ise 3 yarış sonunda Zekai Özen, Ehad Türker, Ömer Asaf Kolot sıralamasıyla sonuçlandı. Ancak yapılan itiraz nedeniyle, bu kategorinin sonuçları TOSFED Temyiz kurulu kararının ardından resmiyet kazanacak.

2018 Türkiye Karting Şampiyonası’nda Mini kategoride Ömer Asaf Kolot, Formula Senior kategorisinde Gün Taşdelen ve Formula Master kategorisinde Volkan Düzgün şampiyonluklarını matematiksel olarak garantilemiş oldu. 2018 Türkiye Karting Şampiyonası puan durumu TOSFED Sportif Kurulu tarafından ilan edildikten sonra resmiyet kazanacak.

[youtube]https://youtu.be/j-7UF9tYnGM[/youtube]

Top