You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > YAĞIZ AVCI TÜRKİYE İKİNCİSİ OLARAK SEZONU TAMAMLADI

YAĞIZ AVCI TÜRKİYE İKİNCİSİ OLARAK SEZONU TAMAMLADI

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun son yarışı olan Kocaeli Rallisi’nde Burak Çukurova şampiyonluğunu ilan etti, Yağız Avcı ise şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.

2018 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun son yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi 17-18 Kasım tarihlerinde 36. kez düzenlendi.

60 aracın katıldığı ve iki gün boyunca 103,04 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 284,99 kilometrenin geçildiği yarışın sonunda kazanan Burak Çukurova oldu. Çukurova bu sonuçla 2018 ralli sezonunda da şampiyonluğunu ilan etti. Rallinin ilk gününde direksiyon pompası arızası yaşayarak istediği gibi bir başlangıç yapamayan Yağız Avcı, ikinci gün performansını artırmasına rağmen şampiyonluğu elinden kaçırdı ve sezonu ikinci sırada tamamladı.

Yarışta Burak Çukurova’nın ardından ralliyi ikinci sırada tamamlayan isim Hakkı Ağaoğlu oldu. Podyumu tamamlayan pilot ise Ford Fiesta R5 ile yarışan Yağız Avcı oldu.

Skoda Fabia R5 ile yarışan Burak Çukurova böylelikle geçtiğimiz yılın ardından bu sezon da şampiyon olarak duble yapmış oldu.

[youtube]https://youtu.be/XgMaJCsnAC4[/youtube]

Top