You are here
Home > TURKEY > Mahalli > II. Mezopotamya Rallisi Tamamlandı

II. Mezopotamya Rallisi Tamamlandı

Moil ve Reysas sponsorluğu ve Mardin Valiliği ile Mardin Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen II. Mezopotamya Rallisi 30 Ekim–1 Kasım tarihleri arasında Mardin’de gerçeklestirildi.

Cumhuriyetimizin ilanının 86’ncı yıldönümü haftasında kosulan rallide Mitsubishi Lancer EVO 9’la Parkur Racing adına yarısan ve 2009 Türkiye Ralli Sampiyonası’nda da lider durumda bulunan Yağız Avcı ve Ersan Alkır ikilisi toplamda 59 dk 39,9 sn’lik derecesiyle birinci olurken Güven ve Vedat Bostancı kardesler 1 saat 03 dk 22,3 sn ile ikinci, Mustafa Söylemez- Cem Bakançocukları ikilisi 1 saat 04 dk 29,9 sn ile üçüncü oldular.

Cumhuriyet Meydanı’ndan 30 Ekim Cumartesi günü start alan ralliye 7’i Historik Kategorisi’nde olmak üzere toplam 22 araç katıldı. Mardin halkının yoğun ilgisiyle baslayan rallinin startını Mardin Valisi Hasan Duruer verdi.

Genç pilot Yağız Avcı ralliye hızlı bir baslangıç yaptı. Avcı ilk günkü 7 etabın tamamında en iyi zamana imza atarken, Mustafa Söylemez ilk günü ikinci sırada tamamladı. Güven Bostancı ise ilk gün Söylemez’in 4 saniye gerisinde üçüncü sırada yer aldığı klasmanda ikinci gün rakibini geride bırakıp genel klasmanda 2’nci sırada finis gördü.

Historik Kategori’de ise yine Parkur Racing adına yarısan Kemal Gamgam ve Birol Otag 1 saat 19 dk 50.1 sn’lik derecesiyle birinciliği alırken, ikinciliği Refik Can Eroskay ve Doğus Gökay ikilisi 1 saat 22dk 08.8 sn ile aldı. Yarısa baba-oğul katılan Demir Berberoğlu ve Ates Berberoğlu ikilisi ise 1 saat 23 dk 34.2 sn’lik derecesi ile üçüncü oldu.

İki kategoride gerçeklestirilen yarısmada dereceye giren rallicilere Cumhuriyet Alanında düzenlen törenle kupaları verildi. Törende konusan Mardin Valisi Hasan Duruer, 2’nci Mezopotamya Rallisi’nin Mardin’de yapılmasının büyük önem tasıdığını belirterek, gelecek yıllarda Mezopotamya Rallisi’ni uluslararası boyuta tasıyacaklarını söyledi.

Ralliyi, Mardin’de gerçeklestiren Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Baskanı Mümtaz Tahincioğlu’na tesekkür eden Vali Hasan Duruer, ”Gelecek yıl Mezopotamya Rallisi’ni Suriye ile ortak yapma konusunda federasyon baskanımız ile görüs birliğine vardık. Daha sonraki yıllarda ise yarısmayı uluslararası boyuta tasımayı hedefliyoruz.Mezopotamya Rallisi Mardin ile özdeslesmistir” dedi.
 
Bu güzel ve anlamlı yarısın gerçeklesmesinde emeği geçen basta Mardin yerel yönetimi ve halkı olmak üzere, sponsorlarımız Moil, Reysas’a tesekkür ederiz.

Top