You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Sıra Kocaeli Rallisi’nde

Sıra Kocaeli Rallisi’nde

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi,  bu haftasonu büyük heyecana sahne olacak. Şampiyona lideri Bonus Parkur Racing ekibi, Fatih Kara ve Burak Çukurova pilotajında podyumda yer almak hedefi ile start alacak.

Kısa adı KOSDER olan Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından bu yıl 28. kez düzenlenen Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 12-13 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

12 Haziran Cumartesi günü saat 19.30’da Outlet Center’dan start alacak olan organizasyon, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak özel seyirci etabı ile devam edecek. 2009 senesinde ilk kez yapılan ve büyük ilgi gören özel seyirci etabı, 19.20-20.20 saatleri arasında TRT Haber kanalından canlı olarak yayınlanacak. Pazar sabahı da yarışa katılacak 46 ekip sırayla; Ören, Kaşıkçı ve Otosan etaplarında mücadele edecekler. Bu etapların üçer kez geçilmesi ile tamamlanacak rallinin finişi, saat 17.00’den itibaren yine Outlet Center’da olacak.

Şampiyonada Bonus Parkur Racing pilotları Fatih Kara-Bilge Ayan ikilisi lider durumda bulunurken, yine aynı takımdan Burak Çukurova-Aykan Alakoç ikilisi ikinci sırada yer alıyor. Şampiyona puan durumunda önemli bir viraj olarak kabul edilen Kocaeli Rallisi, aynı zamanda Türkiye Historic Rally Şampiyonası’na da puan verecek. 30 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık bu kategoride, şampiyona lideri Bonus Parkur Racing pilotları Engin Kap-Akın Bilgütay (Anadol STC 16) ve ikinci sırada yer alan Kemal Gamgam-Birol Otağ (Ford Escort MKII) da .

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda lider durumda yer alan Fatih KARA yarış öncesinde; “Sezonun tek asfalt yarışı Ege Rallisi’ni takım olarak ilk 2 sırada tamamladıktan sonra, yeniden toprağa dönüyoruz. Kocaeli’de hava şartları nedeni ile etapların son durumunu şu an kimse bilmiyor ve herkes için sürpriz olacak. Bu anlamda Cuma günü takım olarak gerçekleştireceğimiz testin çok faydalı olacağına inanıyorum. Takım olarak yine 2 otomobilimizle ilk 3’de yer almayı hedefliyoruz. Pilotlar şampiyonası’nda liderliğimizi korumak öncelikli hedefimiz olacak.” açıklamasını yaptı.

Bonus Parkur Racing’in diğer pilotu Burak ÇUKUROVA da “Kocaeli Rallisi, iyi bildiğimiz ve hata affetmeyen bir parkurda yapılacak. Bonus Parkur Racing olarak amacımız, diğer yarışlarda oldugu gibi bu yarışta da podyumda yer almak. Bu yarışta Evo 9 ile yarışacağız. Toprak zeminde aracımızın avantajını kullanarak, en iyi şekilde takımımıza puan kazandırmak ve klasmanda üst sıralarda yer almak istiyoruz. Yaklaşık 10 tane Evo 9 ve 3 tane Super 2000 olduğu çok çekişmeli bu yarışta, co-pilotum Aykan Alakoç ile birlikte hatasız ve hızlı bır tempoyla iddialı olmak için parkurda olacağız. Herkese başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Bonus Parkur Racing Takım Menajeri Ercan KAZAZ ise yarış ile ilgili görüşlerini “Kocaeli Rallisi, WRC’den sonra tüm pilotların dahil olacağı bir yarış olarak şampiyonada büyük bir önem taşıyor. Biz Bonus Parkur Racing olarak rakiplerimize göre güçsüz otomobillerde olsak da, pilotlarımıza güveniyoruz. Alınabilecek en yüksek puanları alıp şampiyonadaki yolumuza devam etmek arzusuyla bu yarışta Bonus Parkur Racing renklerinde 2 Evo 9’muzla yer alacağız.” şeklinde özetledi.

Not: Takım hakkında detaylı bilgilere www.ParkurRacing.net web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Top