You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Tırmanmaya Şengezener Damgası

Tırmanmaya Şengezener Damgası

2010 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın dördüncü ayak yarışı olan Sosder Pamukova Tırmanma Yarışı 27 Haziran 2010 Pazar günü Sakarya Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübü (SOSDER) tarafından Sakarya’nın Pamukova ilçesinde gerçekleştirildi.

7.1 km uzunluğundaki parkurda 2 çıkış üzerinden gerçekleştirilecek olan yarışa 15 otomobilin kayıt yaptırırken sezonun dördüncü yarışını 12 otomobil tamamlayabildi.

İdari ve teknik kontrollerin 08:30 – 10:30 saatleri arasında gerçekleştirildiği yarışın birinci çıkışı 14:30’da, ikinci çıkışı ise 16:30’da gerçekleşti.

Beş farklı kategoride 15 sporcunun mücadele ettiği hafta sonunda en iyi dereceye imza atan pilot, Kategori 5’in de galibi olan Subaru Impreza sürücüsü Taner Şengezener oldu. Şengezener’i ikinci olarak Cem Acar izlerken, Arslan Acar üçüncü oldu.

Kategori 1’de Citroen Saxo ile yarışan Alper Akgün birinci olurken, Akgün’ü, Fiat Palio sürücüsü Sinan Saatçi ikinci sırada izledi.

Kategori 2’de birincilik yarışan Kemal Coşkun’un olurken, Cem Şit ikinci, Tunç Tuncer üçüncü sırada yarışı tamamladı.

Kategori 3’te ise klasman Bülent Gürkan, Emrah Artuner ve K. Murat Altıntaş sıralamasıyla oluştu.

Kategori 6’da ise mücadele eden tek isim Opel Kadett ile mücadele eden Tan Uydaş oldu.

Pamukova ve Hayrettin beldeleri sınırları içerisinde bulunan yarış aynı günün akşamı saat 19:15’te Pamukova Belediyesinde gerçekleştirilecek olan ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ilk dört ayağı sonrasında; Kategori 1’de S. Alper Akgün, Kategori 2’de Tunç Tuncer, Kategori 3’te Bülent Gürkan, Kategori 4’te Ünal Şenbahar, Kategori 5’te ise Cem Acar lider durumda bulunuyor.

Top